Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 redenen om nu naar Brazilië te reizen!

Door Michael op 29.06.2014

Naast het WK 2014 zijn er nog ontelbaar veel redenen om naar Brazilië af te zakken. Nog niet overtuigd? Dan zetten wij even wat Braziliaans moois voor jou op een rijtje!

1. Ponta do Pirambu

Als je op reis gaat om volledig tot rust te komen, is dit day resort een absolute aanrader! Ponta do Pirambu is gelegen op een klif in een prachtig stukje regenwoud en is een waar paradijs! Denk aan een zwembad op een prachtig wit strand omgeven door palmbomen, heerlijk relaxen in luxe loungesets, springende dolfijnen in de zee, aapjes in de bomen, vriendelijke bediening, lekker vers eten en cocktails! Het enige nadeel? Vanaf 17:00 wordt er je vriendelijk gevraagd dit paradijs te verlaten.

2. Pipa

Relax je liever net als de locals zonder overbodige luxe? Dan moet je in dit dorpje zijn! Pipa is een surfersdorp waar alles rustig z’n gangetje gaat. Parelwitte stranden en iedereen loopt er standaard met een surfbord onder de arm! Ideaal dus voor een strandvakantie, maar voor de bezige bijtjes onder ons is er ook genoeg te doen! Zo kan je gaan zwemmen tussen de wilde dolfijnen of een buggytour maken over de uitgestrekte stranden. ’s Avonds dan nog nagenieten met een caipirinha in de hand en je reis is geslaagd! Voor de WK-gekte nog niet zo toeristisch, maar ondertussen helaas wel.

3. Cristo Redentor

Een adembenemend uitzicht blijft je voor de rest van je leven bij! En waar kan je dat beter krijgen dan bij Cristo Redentor - of Christus de Verlosser - in Rio de Janeiro? Met een idyllische oude tram doorkruis je de schitterende natuur en bereik je langzaam aan de top.  En wat er je dan boven te wachten staat is onbeschrijfelijk. Een prachtig zicht over kilometers uitgestrekte Atlantische Oceaan en het bergachtig landschap waar Rio de Janeiro mee omgeven is. Het enige waar je rekening mee moet houden, zijn de lange wachttijden. Reserveer dus je plekje of ga zo vroeg mogelijk.


4. Rocka Fish

Voor lekker eten in Buzios moet je bij Rocka Fish zijn. Gezonde, mediterrane gerechten gemaakt met lokale producten van de plaatselijke boeren, zelf gevangen uit de zee of geoogst uit de eigen tuin. Het uitzicht op de zee maakt het plaatje helemaal af! Tijdens de zomer zijn ze ook langer open en wordt het menu elke dag aangepast. Sounds good, right?

5. Iguaçu watervallen

Voor een overweldigend wonder der natuur moet je bij de watervallen van Iguaçu zijn. Er zijn maar liefst tussen de 270 en 300 watervallen te zien die zich op de grens tussen Argentinië en Brazilië bevinden. Omgeven door een prachtige natuur, zwemmende kaaimannen en vrolijk gekwetter van tropische vogels zal je mond zonder twijfel openvallen van verbazing.


© Zoe Smith.

6. Lapa

Als je wil uitgaan in Rio de Janeiro moet je in deze wijk zijn. Het krioelt er van de straatmuzikanten en spontane feestjes. Feest er mee met de lokale bevolking en dans de Samba! Verder zijn er ook veel cafétjes die de moeite waard zijn te ontdekken. Feesten als de locals dus!

7. Meerdaagse tocht over de Amazone

We laten de avonturier in ons los en boeken een meerdaagse tocht over de Amazone. In de stad Manaus kan je die bij verschillende reisbureaus boeken. Kijk en vergelijk! Wat je zoal op zo’n tocht mag verwachten? Met een vriendelijke bemanning reis je de Amazone af. ’s Avonds slaap je in hangmatten op de boot en overdag ga je dieren spotten, laat je je overweldigen door de prachtige natuur en maak je een wandeling door de jungle. Tegen het einde van de reis wordt de Amazone vervangen door zijriviertjes waar gezwommen kan worden en je de trip afsluit op een parelwit strand met een barbecue en caipirinha in de hand!


© WE Hostel.

8. WE Hostel Sao Paulo

Als je besluit naar Sao Paulo te reizen, moet je in WE Hostel overnachten! Waarom? Het is heel goedkoop, ongelooflijk mooi ingericht en bevindt zich in de regio Vila Mariana. Check zeker ook het krijtbord-plafond en laat er een boodschap achter! Verder helpt het personeel je met alle plezier en het ontbijt schijnt er ook niet slecht te zijn. Gedeelde kamers kunnen vanaf € 17,- per nacht geboekt worden.


© Ulab.

9. Pantanal

Klinkt the middle of nowhere als muziek in jouw oren? Dan is Pantanal ideaal voor jou! Dit moerasgebied is doordrenkt van de prachtige natuur en veel te groot om op je ééntje te verkennen. Neem daarom een gids die je alles over de plaatselijke fauna en flora kan leren! Nog een leuke activiteit die je daar kan doen: piranha vissen. Ik had vroeger een gezelschapspelletje waarbij je hetzelfde deed, maar ik gok dat deze piranha’s een stuk angstaanjagender zijn!


© Uxua Casa Hotel.

10. Uxua Casa Hotel

Voor een luxueus verblijf in het centrum van vissersdorp Trancoso moet je bij Uxua Casa Hotel zijn. Je kan er tussen 10 verschillende casas kiezen waarin je kan verblijven. 4 van deze casas zijn gerestaureerde vissershuisjes, de andere 6 bevinden zich in een weelderige privé-tuin. Elke casa werd door Wilbert Das in samenwerking met lokale artiesten ontworpen.


© Uxua Casa Hotel.

En het resultaat mag er zijn! Ongetwijfeld mijn dream hotel nr. 1!

Topfoto © Ponto do Pirambu.

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded