Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Toptalent van het KASK

Door Michael op 19.06.2014

Naast Antwerpen, Brussel en Sint-Niklaas kan je ook in Gent modetalent vinden dat is afgestudeerd aan een hoogstaande academie.

Julie Van den Berghe, Elles de Koe, Laurence Vlerick, Mayenne Nelen, ... Ze hebben allemaal 1 ding gemeen. Ze studeerden namelijk allen aan de modeacademie KASK in Gent. Die studies lijken voor hen intussen al helemaal verleden tijd. Spits de fashionable ears voor modelekkers recht uit de Gentse binnenstad. #yeah

Talentvol, eigenwijs, rock'n roll, ambitieus en "met nen hoek af". Dat kunnen niet anders dan de ladies van Black Balloon zijn. Sarah Bos studeerde mode aan het KASK in Gent. Cléo Baele studeerde weliswaar shoedesign aan het SASK in Sint-Niklaas, maar hielp buddy Sarah bij haar afstudeercollectie aan het KASK. Met die collectie wonnen ze 2 prijzen en een startbudget, and they were ready to roll! Met Black Balloon lanceerden ze hun eigen label in 2009. Alles is 100% Made in Belgium.

De Black Balloon meisjes doen het bijzonder goed en openden vorige maand nog hun gloednieuwe winkel in de Henegouwenstraat in Gent. In 2010 stapten ze in de voetsporen van o.a. Walter Van Beirendonck & Xavier Delcour toen ze de hosts en hostessen van Interieur Kortrijk in een toepasselijk fashionable kleedje mochten steken.

Black Balloon fans zijn o.a. Soulwax, Arno, Barbara Sarafian en zelfs Jessie Ware. Just so proud of these lovely 2 ladies! Go back in time en lees de Black Balloon chronicles als Belmodo Guest Editor.

Modeontwerpster Murielle Scherre studeerde in 2001 af aan de Gentse modeacademie en startte haar eigen lingeriemerk. La Fille d'O begon in 2003 al met de verkoop van very sexy lingerie. Ontdek alles over La Fille d'O én Murielle Scherre toen ze Belmodo Guest Editor was.

Murielle haalde regelmatig de pers met haar spicy levensstijl maar ze bleef keihard timmeren aan haar carrière. Ondertussen is ze al meer dan 10 jaar goed bezig. Ze haalde zelfs de cover van Vogue met 1 van haar designs en rekent Els Pynoo & Juliette Lewis tot haar trouwe fans. Collabs deed ze al met JBC & Timberland. Volgens Murielle staat er alweer een Sexy Summer voor de boeg!

Julie Van den Berghe studeerde pas af in 2012 maar ondertussen circuleerde haar naam meermaals onze fashion radar. En dat als newbie in town? Dat kan géén toeval zijn! In 2011 won ze de publieksprijs bij de internationale modewedstrijd Toga Fashion Award. Momenteel werkt ze als freelance mode- en juwelen designer én styliste. Ontdek meer over Julie in het Belmodo artikel Belgisch talent gespot: Julie Van den Berghe.

Elles de Koe studeerde af in 2005 en misschien heb je het gevoel dat je haar al eens eerder hebt gezien ... That could be right, want in 2010 werd ze 2de in het VTM-programma ‘De Designers’. Toch kon dat haar niet stoppen. Ondertussen ontwerpt ze voor haar eigen kleine schattige modemerk.

Ook alumni Mayenne Nelen & Laurence Vlerick liepen school aan de Gentse modeacademie, toch leerden ze elkaar pas kennen na hun afstuderen. Laurence is het creatieve brein achter het label Mis-en-Plis. Te koop in o.a. Leuven, Oostduinkerke, Antwerpen, Hamme, Herselt, Halle én Gent. In die laatste stad heeft ze een winkeltje samen met Mayenne. Mayenne verkoopt er ook haar eigen handtassencollectie. In 2012 was Mayenne trouwens finaliste in de Urban Crafts wedstrijd, een contest die jonge creatievelingen de kans geeft hun eigen designs te presenteren. 

Als je denkt aan het KASK, dan mag je absoluut next big names ook niet vergeten. Remember Katrien Van De Sompel, afgestudeerd met een knallende eindejaarscollectie en ondertussen aan de slag bij McGregor. Of Michael Von der Crone die na een passage chez Balenciaga & Mary Katrantzou, nu aan de slag is bij het Parijse kledingmerk Y/Project

Geweld om in de gaten te houden zijn Klaas Rommelaere & Lucas Straetmans. Geen duo hoor maar wel 2 kersvers afgestudeerden die het willen maken in de modewereld. Lucas won de Movex/FFI prijs in 2013. Klaas kreeg net hetzelfde een jaartje eerder. Hot new talents to watch dus!

Growing strong is Katrien Van Hecke. Ze liep stage bij Bernard Willhelm, Hussein Chalayan en was een tijdje assistente van Christian Wijnants. In 2010 lanceerde ze haar eigen label. Dit jaar werd ze door C&A België geselecteerd als Belgische finaliste voor de C&A Re-Image Design Challenge. Een internationale wedstrijd die vorig jaar gewonnen werd door Tom Van Der Borght. Lees het Belmodo artikel Katrien Van Hecke needs your support.

Je ziet: ook Gent mag rekenen op tonnen toptalent. Hands up for all the creative peeps!

Foto's © schoolofartsgent.be, theblogworks.be, julievandenberghe.be.
Met medewerking van Jana Limbourg.

page loaded