Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Fashion Studies: KASK

Door Michael op 16.06.2014

Last but not least in de top 4 van de Belgische modescholen is er het Kask Conservatorium in het artsy Gent. Vertrek op een fashionable avontuur op vlak van praktische en theoretische arbeid, artistiek zoeken, technische vervolmaking, zingeving en vriendschap …

In deze School of Arts kan je opleidingen volgen in verschillende artistieke disciplines. Deze worden gegroepeerd in 4 opleidingen: beeldende kunsten, audiovisuele kunsten, muziek en drama. Bij KASK is 1 thing important: praktijk. Alle docenten zijn zelf toonaangevende ontwerpers die alles kennen van het werkveld. 

Mode ontwerper in 3 woorden: ambachtsman, vormgever en multidisciplinair kunstenaar. Tijdens je studie zal de wisselwerking tussen deze 3 key factors je opleiding uniek maken. Het lessenrooster bestaat uit een algemeen en modegerelateerd theoretisch luik en ontwerpateliers. De basispijlers van de opleiding zijn 3-dimensionele vormgeving, ambacht en métier, materieonderzoek, representatie en theoretische kennis en reflectie. 

Wat maakt een opleiding aan het KASK uniek? Tijdens je opleiding krijg je namelijk de kans om projecten uit te werken voor toonaangevende bedrijven, onderzoekscentra en musea. Onlangs hebben ze trouwens ook het vak modeaccessoires toegevoegd en er is ook een professioneel schoenenatelier. #enoughreasonstobeconvinced

Na een bacheloropleiding van 3 jaar kan je kiezen voor een master van 1 jaar. Je krijgt de kans om stage te lopen en als icing on the cake mag jij je eigen afstudeercollectie ontwerpen. Lees hier alvast het verslag van de academieshow 2013 Movement #20. Blijf zeker Belmodo checken voor alle verslagen van de verschillende academieshows 2014.

Natuurlijk gaat zo’n wonderful studierichting gepaard met een toelatingsproef. Neem deel aan de toelatingsproeven van woensdag 2 t.e.m. vrijdag 4 juli 2014 of op maandag 8 en woensdag 10 september 2014 om 9:00 in de Nonnemeersstraat 26 in Gent.

Breng mee je persoonlijke gegevens, schriftelijke motivatie, portfolio, een 5-tal fotokopieën van een selectie van je persoonlijke werken en een afbeelding met motivatie van een kledingstuk, mode ontwerper en kunstenaar of designer. De proef zelf bestaat uit een schriftelijke test, motivatiegesprek en een specifiek gedeelte waar je teken skills worden getest. Voor de toelatingsproef betaal je € 10,-

Alle praktische info over de toelatingsproef en opleiding vind je op de KASK website

Foto's © KASK.

page loaded