Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Braziliaanse hotspots voor het WK2014!

Door Tiany op 15.06.2014

Ben jij 1 van de lucky ones die een ticket richting Brazilië heeft weten te bemachtigen? Dan is deze post ideaal voor jou! Ik kan mij inbeelden dat je naast al dat voetbal ook best behoefte hebt aan andere hotspots om in between de voetbalmatchen even met iets anders bezig te zijn. Daarom zetten we de hotspots van Braziliaan Serge Cajfinger op een rijtje. Als president en artistiek directeur van Paule Ka weet hij perfect wat hot and happening is. 

1. Restaurants

We mogen wel zeggen dat wij Belgen graag eens lekker gaan eten. Liefst in goed gezelschap én met een fantastisch uitzicht. Bij Bira kan je genieten van heerlijke vis en zeevruchten. Het enige nadeel is dat het een uurtje van Rio de Janeiro ligt, maar het uitzicht dat je er daar - gratis en voor niets - bijkrijgt, is het meer dan waar!

Bira
Estrada da Vendinha 68 A
Barra de Guaratiba, Rio de Janeiro


Bira © Sem Destino

Ook het uitzicht van Le Cipriani is om over naar huis te schrijven! Je hebt er een mooi zicht op het zwembad van het Copacabana Palace en de pasta en risotto zijn er overheerlijk! Eten van topkwaliteit, een goede service én een oase van rust midden in de drukte van Copacabana Beach.

Le Cipriani
Avenida Atlantico 1702
Rio de Janeiro

Voor klassieke Braziliaanse gerechten - met een twist - als ceviche, carpaccio, bacalhau en feijoada moet je bij Bazzar zijn! Een heel modern en trendy restaurant, geliefd door de plaatselijke bevolking en - tot dusver - dus niet al te toeristisch. 

Bazzar
Rua Barao da torre
Rio de Janeiro


Het trendy interieur bij Bazzar en heerlijk eten bij Porcao!

De op-en-top vleeseters onder ons moeten bij Porcao zijn! Porcao is een churrascaria, wat zoveel betekent als vlees à volonté! Geen grote vleesfan? Geen nood! Er is ook een ruime saladebar met zeevruchten, pasta en sushi. Voor ieder wat wils dus!

Porcao
Rua Barão da Torre 218 
Rio de Janeiro

2. Bar

Zin in lekkere caïpirinha's? Dan is Carioca da Gema the place to be voor jou! Dankzij de live band en de caïpirinha's die je daar achterover slaat, sta je er na een tijdje gegarandeerd je samba moves uit te proberen! Dat wordt een onvergetelijke avond, pinky promise! Zeker als je er een overwinning van de Rode Duivels kan vieren!


Live band at Carioca da Gema © Todorio.

Carioca da Gema
Avenida Mem de Sa 79
Rio de Janeiro

3. Shopping

Als er 1 ding is wat ik op reis graag doe, dan is het rondneuzen op de plaatselijke rommelmarkten! Serge doet dit ook graag en raadt ons dan ook de Rua do Lavradio aan. Een straat vol antiekzaakjes waar je geregeld nog verborgen schatten kan vinden. Regelmatig eens gaan kijken en neuzen is dus de boodschap!

4. Strand


© Tripadvisor.

Voor een dagje strand weg van alle drukte moet je naar Prainha gaan! Tijdens de week is dit strand niet zo druk bezocht, aangezien het 45 minuten van Copacabana Beach is verwijderd. Perfect om te surfen en er is een heerlijk visrestaurant in de buurt! Een echte hidden gem, maar helaas moeilijk te bereiken in het weekend door het drukke verkeer. Ideaal om eens uit te blazen na een hevige WK match!

Topfoto © Paule Ka.

Met medewerking van Marijke Vissers.

page loaded