Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Retrorama: the full vintage report

Door Koen op 06.06.2014

Dit weekend was er maar 1 adres voor vintage lovers: Retrorama! 3 dagen lang kon je in Brussels Expo terecht voor een dosis retro design, fashion & vintage fun. Wij konden alvast niet wachten en gingen de 1ste dag al een bezoekje brengen aan het vintage festival van het jaar! We werden in stijl ontvangen, omringd door vintage classic cars. Je waande je precies op de set van Grease met die babyblauwe en suikerspinroze oldtimersTell me more, tell me more, like does he have a car? Uhu


Eenmaal binnen kwam je terecht op de retro market waar je unieke collector's items en een aanbod van verschillende stijlen en modes door de jaren heen kon ontdekken. Ik vergelijk een vintage markt bezoeken met de solden. Als je er niet snel genoeg bij bent, dan zijn de mooiste schatten weg. Ik liet mijn ogen vallen op een vintage Hermès. Natuurlijk, als eeuwige twijfelaar werd dit prachtig exemplaar voor mijn neus verkocht ... zucht. Ik was beter mijn avond begonnen aan de cocktailbar met een gin-tonic of 2, dan waren mijn aankopen wel sneller gebeurd! Ahja, live and learn!


Naast vintage fashion is ook 60's en 70's design erg in trek en dat beseffen de Retrorama peeps maar al te goed. Door een gedeelte van de zaal te wijden aan vintage Scandinivian design, konden ook deze liefhebbers naar hartelust hun portemonee legen. Ik weet in ieder geval waar ik terecht moet om mijn toekomstig appartement in te richten, in Mad Men style!


Een beetje verderop kon je een bezoekje brengen aan een old fashioned barbier. De dames konden zich laten maquilleren en wandelden buiten in ware Retrorama-stijl. Volledig opgemaakt, kon je Studio Harcourt-gewijs vereeuwigd worden op een foto. Op en top retro 30's glam! Met je haren opgestoken en helemaal opgemaakt, kon je niet anders dan de dansvloer op en swingen op de 50's tunes van Radio Modern! En dan spreken ze over de jaren stilletjesHongertje gekregen van al dat dansen? Daar werd ook voor gezorgd! Op het menu: een selectie typische en orginele recepten geserveerd in de Restoretro, maar ook buiten kon je op de vrolijke strandstoeltjes genieten van een snelle hap. Chilli con carne of hamburger iemand? 


Conclusie: met een lege portemonee, gevuld buikje en iets of wat pijnlijke voetjes, keerde ik na een geslaagde avond vol vintage terug naar huis. Met the Beatles op de achtergrond kon ik nog in de auto nagenieten van de vintage vibes! Lucy in the skyyyy with diamonds... Tot volgend jaar, Retrorama

Pics © Retrorama, Blueclic.com.

Met medewerking van Joanna Radomska.

page loaded