Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Toptalent van het SASK

Door Michael op 05.06.2014

Dat er in België heel wat talent is op vlak van mode, is no longer a question. Jaar na jaar bewijzen de academie shows van onze hoogsteigen Belgische fashion academies dat Belgische modeontwerpers heel wat in hun mars hebben. Tijd om een blik te werpen op enkele afgestudeerden van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten oftewel het SASK. Be prepared en check alvast het Belmodo artikel SASK academieshow 2013.

Modeontwerper Harald Ligtvoet is spraakmakend. De Antwerpse fashion designer heeft zijn eigen kledingcollectie, is ook freelance stylist én maakt de prachtigste cakes met Sweety Darling. Hij werkte al voor FlairFeelingDe Morgen and we can go on like this.

Momenteel werkt hij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag oftewel het KABK. Naast mode interesseert hij zich ook enorm voor fotografieIn other words: een artiest in hart en nieren. That’s how we like them! Op zijn website kan je enkele van zijn creaties spotten, check it out!


Tom Van der Borght posing voor de lens van onze vriendjes van Ghent Streetstyle.

De naam Tom Van der Borght must ring a bell. Hij is pas afgestudeerd maar zijn naam verscheen al veel op Belmodo én dat wil natuurlijk iets zeggen. Hij deed stage bij Maureen De Clercq en won als 3dejaarsstudent de Triumph Inspiration Award 2011. Check het Belmodo artikel VIDEO: Tom Van der Borght wint Triumph Inspiration Award 2011.

Tom presenteerde zijn afstudeercollectie in Berlin & Paris Fashion Week. In 2013 lanceerde hij zijn eigen collectie die hij onmiddellijk kon presenteren op Berlin Fashion Week FW13. Daar won hij de Premium Young Designer Award. En in april 2013 won hij C&A’s wedstrijd Re-Image Design Challenge. Lees het Belmodo artikel And the winner is ... Tom Van der Borght! Sounds like a shooting star.


Michael Wauman & Nathan Murillo tijdens het interview met Tiany tijdens de Belmodo fashion night in het Levis Ambiance House.

Een bruisende persoonlijkheid, super sympathiek én een ongelooflijk gevoel voor fashion. Meet O'Rèn, een fashion label dat net aan z'n 2de seizoen toe is. Creativo's achter het merk zijn Michael Wauman & Nathan Murillo. Naast O'Rèn zijn ze vooral bezig met stylings voor verschillende modebladen. O'Rèn is 100% fashion en voorlopig enkel online verkrijgbaar. Beide heren leerden elkaar kennen op het SASK en zijn klaar om de modewereld te veroveren. Belmodo gelooft zo keihard in hen dat we hen prompt vroegen als upcoming designers tijdens ons Levis Ambiance House event. Lees het Belmodo artikel Belmodo fashion night in het Levis Ambiance House!

SASK levert prima materiaal van de schoolbanken. Vergeet ook zeker Sam Reychler niet of Ine De Haes. Of de prachtige creaties van Caroline Bosmans. Vorig jaar afgestudeerd aan het SASK en nu al meteen lanceert ze haar eigen high-end kinderlbabel. Ze won trouwens ook de MilK Fashion Award. Met teachers als Maureen De Clercq, Anne PoesenEllen Monstrey of Patrick Creemers kan het ook niet anders dat Sint-Niklaas to follow fashion & shoe designers levert. #justlikeweloveit

Do you think what we think? Niet mis hé, dat talent in België!

Foto's © Belmodo, ghentstreetstyle.com & nieuwsblad.be.
Met medewerking van Jana Limbourg.

page loaded