Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Next Big 5

Door Koen op 05.06.2014

Als dierenliefhebber heb je ongetwijfeld al van 'The Big 5' gehoord! Afrika's pride and glory: de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en het luipaard!

Weeeell say 'hi' to The Next Big 5: de kip, de koe, het varken, het schaap en de zalm. Onze eigenste superhelden! Gedurende 5 maanden wordt het welzijn van dieren van geitenwollensokken, groene jongens en de agressieve dierenactivisten verschoven naar een lifestyle thema voor een veel breder publiek. Op The Next Big 5 vind je illustraties, muziek, films als 'Losing Nemo', maar ook fashion en design met onze locale superhelden in de hoofdrol! 

Op die manier probeert het online platform mensen ervan te overtuigen dat vegetarisme en veganisme ook leuk kunnen zijn en vooral meer zijn dan enkel eten met aandacht voor dieren. Met deze blog willen ze mensen even laten stilstaan en laten nadeken over hun eigen leef- en eetpatroon. Inspireren via beelden en teksten over niet alledaagse dingen en tot nadenken zetten over de gevolgen van het dierengebruik, is het doel!

Wist je trouwens dat tegen 2048 de zeeën zouden zijn leeggevist! Say what? Geen visje meer in de zee.. Dat kan toch niet?! Wel, juist daarom ontwierp KENZO een collectie waarbij de aandacht naar overbevissing gaat! Fashionable én met een serieuze knipoog naar het milieu, BRA-VO!

Dus is jouw dierenhart zo groot als de maan, neem dan zeker eens een kijkje op de The Next Big 5 en stap mee in het dierenverhaal! 

Met medewerking van Paulien Eerebout. 

page loaded