Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Fashion Studies: Modeacademie Antwerpen

Door Koen op 04.06.2014

Wanneer je denkt aan Belgische mode popt er ongetwijfeld de Antwerpse 6 meteen op in je gedachten. De Antwerpse modecademie is dan ook 1 van de 4 topscholen voor Belgische én internationale modestudenten. Hoe geraak je er binnen en hoe ziet het lessenpakket er uit. Bespaar je al het opzoekwerk, want Belmodo geeft je alvast alle info.

De modeacademie van Antwerpen biedt een academische bachelor- en masteropleiding in beeldende kunsten. Binnen de opleiding heb je de keuze tussen verschillende afstudeerrichtingen waaronder fashion. De opleiding is een mix van theoretische vakken, tekenen en waarneming waarbij een innovatieve en conceptgerichte aanpak wordt gestimuleerd. With one goal: het ontwikkelen van een persoonlijke artistieke praktijk. De vakken kunstgeschiedenis, kunstfilosofie en onderzoeksmethodiek worden gecombineerd met meer specifieke vakken. Deze geven je de nodige tools om je te ontwikkelen als een volwaardige kunstenaar of ontwerper

Tijdens je master werk je zelf aan een individueel artistiek afstudeerproject. Hier ga jij je theoretische bagage en artistieke vaardigheden in de praktijk brengen. In verschillende masterclasses o.l.v. artistieke onderzoekers en gastdocenten krijg je de kans om met studenten uit andere disciplines samen te werken.

De Antwerpse academie is de internationale ontmoetings- en werkplek voor young creatives. De bruisende campus in het hartje van Antwerpen huisvest ruim 40 verschillende nationaliteiten. Wanna go overseas? Geen probleem. Via studiereizen, projecten en Erasmusuitwisselingen kan je zelf een periode in het buitenland verblijven. 

Want to be the next Dries Van Noten, A.F. Vandevorst of Ann Demeulemeester? Wil je studeren aan de modeacademie van Antwerpen en deel uitmaken van de happy few. Hoe? Neem deel aan de toelatingsproeven op dinsdag 1 en woensdag 2 juli 2014 of op maandag 1 en dinsdag 2 september 2014 om 9:00 in de Mutsaardstraat 31 in Antwerpen. Breng je CV, motivatiebrief, portfolio en materiaal mee. De proef bestaat uit 4 delen: tekenen van een fashion silhouet, creatieve verwerking van een stilleven met stoffen in aquarel, ontwerpopdracht en een interview. De kosten voor de inschrijving van de toelatingsproef is € 20,-

Alle praktische info over de toelatingsproef en opleiding vind je op de Royal Academy of Fine Arts Antwerpen website

Blijf zeker Belmodo checken voor alle verslagen van de academieshows 2014.

Foto's © Royal Academy of Fine Arts Antwerp & Facebook Happy Birthday Dear Academy.

page loaded