Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Fashion Studies: SASK

Door Angelique op 28.05.2014

Second in line van de top 4 Belgische modescholen is de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten a.k.a. SASK in Sint-Niklaas. Woon je in provincie Oost-Vlaanderen en wil je mode studeren. Dan is SASK de referentie.

De Academie is een meeting spot voor allerlei artsy studenten die er de verschillende artistieke richtingen volgen. Tijdens deze deeltijdse opleiding staat het doormaken van een groeiproces centraal. Think: creëren, vernietigen, herscheppen, being critical, bevragen, samenwerken, …

Je start met een opleiding in hogere graad dat loopt over 4 jaar. Een lesweek bestaat uit 10 uren full of tekenen, experimenteren, ... Je krijgt de optie in ateliervorm en eventueel nog enkele technische vakken of kunstgeschiedenis. SASK biedt de perfecte mix van individuele begeleiding en gezamenlijke momenten met andere medestudenten. Aan het einde van je hogere graad en bij het slagen voor een buitenschoolse jury kan je nog een specialisatiegraad volgen van 2 jaar.

De thema’s waar er rond worden gewerkt zijn historisch kostuum, etnische groepen en een zelfgekozen onderwerp. Elke eigen creatie is het resultaat van een diepgaand onderzoek.

 

Om je studies af te sluiten with a bang wordt je eigen afgewerkte collectie gepresenteerd tijdens een high fashion modeshow met nationale allures. Benieuwd naar de creaties? Lees dan het Belmodo artikel SASK academieshow 2013 and get inspired

Good news! Je hoeft geen toelatingsproeven te doorstaan om te mogen studeren aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. Je kan je inschrijven t.e.m. dinsdag 30 september 2014. Chop chop want de lessen gaan van start vanaf maandag 1 september en de plaatsen zijn gelimiteerd. 

Alle praktische informatie over de de opleiding vind je op de SASK website.

Blijf zeker Belmodo checken voor alle verslagen van de academieshows 2014

Foto's © SASK.

page loaded