Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

FASHIONCLASH Festival 2014

Door Michael op 22.05.2014

Ben je al even op zoek naar de perfecte smoes om nog een keer richting onze Nederlandse buren te trekken? Dan heeft Belmodo het perfecte excuus voor jou! Want van donderdag 12 t.e.m. zondag 15 juni 2014 kan je naar Maastricht voor de 6de editie van het FASHIONCLASH Festival 2014. Een internationaal en interdisciplinair modefestival met op het programma meer dan 100 ontwerpers & kunstenaars uit 30 landen. Redenen genoeg dus om je oren te spitsen.

FASHIONCLASH zorgt voor modeshows, tentoonstellingen, Clash project, film, theater, dans, pop-up stores, lezingen en tal van speciale projecten. Het festival geeft een compleet nieuwe generatie designers en artists de kans om hun werk aan een internationaal publiek te tonen. Opgelet want stuk voor stuk zijn ze ready to conquer the world!

Lees het Belmodo artikel Fashionclash Maastricht 2013 voor een volledig overzicht van de vorige editie!

Een échte fashion celebration dus waar ook een Belgische delegatie aanstormende modetalenten present tekent! Tom Van der Borght, KRJST, Ine de Haes, Shana Teugels, Lore van Keer, HEIMWEH, Lies Wambacq, VA-TOUT en DAMN will be there. Op de catwalks zie je creaties van 40 aanstormende talenten maar ook zeer speciale dans & theater performances. Je kan genieten van collecties van o.a. H O W L by Marie Glück, Wonderground, STEINROHNER, Joelle Boers & Bregje Cox, Yojiro, EUGENIALEJOS, Ima Mad en Uta Bekaia aangevuld met stukken van de modestudenten van MAFAD aka de Academie Beeldende Kunsten Maastricht.The Clash Project 2013.

Voor deze 6de editie koos FASHIONCLASH als thema 'leeftijd' en legt het de klemtoon op de kunst van het ouder worden in de breedste zin van het woord. Ben je op zoek naar de coolste fashion items, top accessoires of juwelen van booming new designers & labels, trek dan naar de FASHIONCLASH Market in de SAMdecorfabriek. Toegang hiervan is gratis én opgelet om te kopen is er 'cash only'. Time for some serious shopping dear!

Check ook zeker de expositie met werk van talenten als Yoni Lefevre, Daniel Ramos Obregon en Stefanie Barz. Of kies voor VERWEVEN, een project van theater performer Nina Willems. Je krijgt er portretten te zien van 5 vrouwen van verschillende leeftijden die dienen als inspiratie voor evenveel mode ontwerpers. En er is meer en meer ...  surf gerust richting de FASHIONCLASH website voor meer informatie of like de FASHIONCLASH Facebookpagina.

FASHIONCLASH FESTIVAL 2014
van donderdag 12 juni 2014 t.e.m. zondag 15 juni 2014

SAMdecorfabriek
Meerssenerweg 215
6224 AE Maastricht
Nederland

Kaarten voor de verschillende modeshows kan je online kopen én op de locatie van het festival zelf. Toegang voor de expositie, de market en het overgrote deel van alle activiteiten van het FASHIONCLASH Side Program is gratis. Aankruisen in je agenda dus!

Photo campagne beeld © Lisa Klappe.
Overige photos © FASHIONCLASH 2013.

Met medewerking van Joanna Radomska.

page loaded