Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Curious about ‘curiosiTIES’

Door Koen op 16.05.2014

Drama in dassenland dear Belmodo loversss ... de grenzen tussen formeel en informeel lijken al een tijdje vervaagd. Het pak met stropdas oogt soms hip, maar vaak oubollig én de strik is al een even geduchte concurrent geworden. Juist daarom bundelen ‘Het LABO’ en het ModeMuseum Hasselt de krachten in een creatief tegenoffensief: een ongewoon eerbetoon aan de kravat!


© Hang tight by Jeff Rutten.

De expo 'curiosiTIES' vormt een hommage aan de “bedreigde” stropdas, waarbij een 100-tal vormgevers en beeldend kunstenaars voor de gelegenheid het zijden lapje onder handen nemen.

Zowel materiaal, vorm, knoop, identiteit als functie worden onder de loep genomen, met werken van o.a. Jeff Rutten, Bart Lens, Daniel von Weinberger, Linde Hermans, James van Vossel, Patrick Reuvis, Kuppers&Wuytens, Noortje de la Haye, Christoph Broich, Kristof Buntinx, Annelies Slabbynck, Lennart van Uffelen, Roel Vandebeek, Yannick de Witte en many many more.


© DAS Hemd by Linde Hermans & TIE_po bold by Jo Klaps.


© White shirt / write shirt by Noortje de la Haye.

Are you just as curious as we are? Plan dan snel een bezoekje aan het ModeMuseum Hasselt, want van zaterdag 24 mei 2014 t.e.m. zondag 29 juni 2014 vind je er de expo curiosiTIESa curious look on ties! Het museum is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 met sluitingsdag op maandag. Neem alvast een kijkje op de website voor nog meer creatief nieuws!

Topfoto © LentecollecTIE by Bart Lens.

Met medewerking van Paulien Eerebout.

page loaded