Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Let’s start foodprepping!

Door Michael op 12.05.2014

We kennen het maar al te goed. Je komt thuis na een zware werkdag en net voordat je je handtas nog maar hebt weggezet, hoor je vanuit de zetel: ‘Schatje, wat eten we vanavond?’ Boys, can’t live with them, can’t … 

Je hebt na een stressy werkdag snel de neiging om te vluchten in fast food, even pizza delivery bellen en ... ‘Schatje het eten is klaar!'

Einde aan die bad food spiral, want Belmodo goes healthy! Door de juiste voorbereidingen te treffen, kan je er de hele week tegenaan zonder uren te kokerellen. Volg onze tips & tricks en gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Easy- food preppin’-breazy

1. Sunday, prep day

Kies 1 dag om al je voorbereidingen voor heel de week te treffen. Zondag is voor de meesten onder ons een lekker lui dagje. Enkele uurtjes foodpreppen op een zondag is your time saver voor de hele werkweek! Kan je de hulp inschakelen van je vriend of huisgenoot? Gewoon doen. Onze Ceasar (not the salad) wist het maar al te goed. Divide and conquer, ladies!

2. Efficiency is your middle name! 

Plan je maaltijden door lijstjes te maken. Noteer je maaltijden, recepten en gezonde ingrediënten die je gaat gebruiken. Ga gestructureerd te werk. Plan dag per dag en hou ook rekening met de versheid van je producten. Op deze manier kan je ook je uitgaven onder controle houden. Hoera, meer shopping budget!

Nooit gezegd dat food planning in een Excel file moeten gebeuren. Bij Hema kan je leuke to do-lijstjes vinden, maar ook online zijn er originele printables, klaar om afgedrukt te worden. 

3. Go big or go home

Prep onmiddellijk voldoende voor de hele week. Wat doe je als je de koelkast opent en er staat geen healthy meal meer klaar? Inderdaad, frituur ’t Lekkerbekske en daar gaan al je gezonde voornemens (zucht). Dus maak je favorite maaltijd in grote hoeveelheden. Krijg je het niet op, de diepvriezer in en sunday prep time uitgespaard! 

4. Meet my new best friend: freezer

Tijdens het foodpreppen is de diepvriezer je beste vriend. Het is de perfecte manier om de vitaminen van je greens & fruits te behouden. Hoe? Blancheer de verse groenten een 2-tal minuten, spoel ze kort met koud water en dan de diepvriezer in. Zo kan je groenten tot wel 8 maanden bewaren zonder verlies aan vitamientjes!

Ook nog een Belmodo tip: heb je nog leftover fruits liggen? Vries ze in. Niets zo verfrissend als een glaasje water met fruit ice cubes in de zomer! 

5. Pretty in boxes

Belmodo zou Belmodo niet zijn als het geen oog zouden hebben voor het esthetische. Wij willen de wereld altijd in een mooi fashionable jasje steken! Dus laat die fluo Tupperware doosjes in de kast liggen en kies voor mooie opbergpotjes. Niets zo leuk als je koelkast openen en te smullen van je favorite meal verpakt in een hip doosje. Leuk het volledig op met vintage labels te koop bij Dille&Kamille. Bij Klean Kanteen vind je ook leuke opbergdoosjes én ze kunnen tegen een stootje. Stainless steel, baby!

6. Go seasonal

Belmodo readers, hou ook rekening met het seizoen. Zo haal je het maximum aan vitaminen en minarelen uit je groenten en fruit. Met de zomer in aantocht kan je de volgende veggies op je boodschappenlijst zetten: radijsjes, courgetten, bloemkool, paprika en asperges. Wij kunnen niet wachten op de red fruit smoothies, over een zomerse topper gesproken!

Food prep tip: snij je fruit op voorhand en verdeel het gesneden in zakjes en vries het in. Zo moet je enkel een zakje nemen uit de diepvriezer, shaker aan en je hebt je smoothie in no time!

7. Meal replacement

Ben je toegekomen aan het einde van de week en heb je echt geen zin meer om te koken? Dan kan je voor een maaltijdvervanger gaan. Een lekker pastaatje van Gerlinéa pop je gewoon even in de microgolfoven, et voilà, je hebt je avondeten.

And the best thing about it: je verdikt er niet eens van! Gezond en snel ... the best of both worlds!

8. Healthy Sherlock

Vergeet ook niet inspiratie te halen op Pinterest en healthy foodblogs. Je ontdekt elke dag originele food weetjes, maar deel ook je eigen ervaringen op je Instagram of Facebook! Of laat hier je gegevens achter en ontvang een e-coupon.

Met al deze tips heb je zoooveel tijd uitgespaard. Hoe ga je de avonden nu vullen? Surfen naar Belmodo of course!

Wil jij ook gezond eten én op je gewicht blijven of een kilootje vermageren? Check dan zeker de Gérlinea Facebookpagina en dompel jezelf onder in de wereld van het gezond afslanken!

Doe mee met de Belmodo Healthy Week! Deel een foto van je gezonde lunch met #belmodogoeshealthy en #gerlinea én maak kans op een Yves Rocher gezichtsverzorging inclusief beautypakket. Dit t.w.v. € 750,-.

Pics © Pinterest.

page loaded