Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

What to wear: het tussenseizoen

Door Loes op 06.05.2014

Ja we hebben er allemaal wel last van dezer dagen. Je staat voor je kast maar je hebt geen idee wat je moet aandoen met dit weer. Is het warm genoeg voor blote benen? Is een jas nodig of enkel een trui genoeg?

Wanneer je naar het straatbeeld kijkt, zie je dat je niet de enige bent met grote vraagtekens. Je ziet zowel winterjassen met pels als sandalen, huh? Ja, een mens zou voor minder in de war geraken. Daarom wat stylingtips om alles in goede banen te leiden.

Panty of geen panty?

Twijfel je of een panty overdreven is bij een flauw lentezonnetje? Of ben jij sowieso een type dat zich zelfzekerder voelt met wat zwarte stof rond haar benen? Kies dan voor een dunne variant. Dikke panty’s doen aan de winter denken, dus zijn geen goed idee meer wanneer april gepasseerd is.

Eens iets anders? Probeer dan een kousje in je sandaal of een kniekous. Kousen zijn fun en kunnen je outfit net een extra accent geven. Experimenteer met kleuren en patronen. 

Probeer ook zeker eens een sokje in je adidas slippers. In het artikel Adidas slides, for tough girls only kon je al lezen dat dit de trend voor de zomer wordt.

Schoenendrama!

Niks zo erg als koude voeten de hele dag wanneer je een kleine inschattingsfout hebt gemaakt van het weer deze ochtend. Open schoenen die wel dicht zijn bij je tenen zijn daarom perfect voor deze tussenperiode te overleven.

Kennen we allemaal de buckle ankle boots van Balenciaga nog? Dé schoenentrend van vorig jaar maar nog steeds inspiratie voor onze kledingkast in het tussenseizoen. Ze zijn het perfecte voorbeeld van open schoenen die toch gesloten zijn en koude tenen uitsluiten. Nu nog een betaalbare variant scoren!

Layers layers en nog eens layers

Het is de klassieke stylingtip der tips maar we kunnen het niet genoeg herhalen: combineer laagjes tot je er bij doodvalt. Zo kan je bij een zuchtje wind wat extra aantrekken en bij de 1ste zonnestraal het weer uitdoen. En in België volgen die 2 elkaar meestal in snel tempo op, dus je kan maar beter voorbereid zijn. Denk aan denim jackets, sheer stofjes, gebreide vesten, T-shirts en hemden van je boyfriend. Combineer deze allemaal samen en creëer een interessante look die mooi in evenwicht is. 

Kies ook zeker voor een grote handtas. Dan kan je makkelijk je sweater opbergen en een eventuele paraplu altijd meenemen. Praktisch denken dames, het is moeilijk maar ooit lukt het ons! 

De sjaal: hoe groter, hoe beter

Je kan nog zo goed naar Sabine Hagedoorn hebben geluisterd, je buienrader hebben gecheckt en uitvoerig alle weersvoorspellingen bekeken hebben … Het is en blijft België waar we wonen en daar is het weer nu eenmaal onvoorspelbaar.

Wat je zeker mee moet hebben bij wisselvallig weer is een grote sjaal. Bij een zuchtje wind geeft hij meteen wat extra warmte maar voel je je ook niet helemaal ingeduffels alsof je naar de Noordpool gaat reizen. Het is het meest veelzijdige kledingstuk: sjaal, hoofddoek, vest of jas. Durft het ook nog eens te gaan regenen? Dan is deze improvisatie hoofddoek je redder in nood. Zo vermijd je toch de coupe ‘verzopen kat’.

De rok: lang, langer, langst 

Het klinkt zo logisch, en toch dragen we hem veel te weinig. De lange bohemian rok is het perfecte item voor het tussenseizoen. Hij is warm en lang maar toch zwierig en luchtig tegelijk. Meer info hebben we daar niet voor nodig. Nu nog de juiste vinden bij jouw persoonlijke stijl. Good luck ladies

page loaded