Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Kijk binnen in het atelier van Ferragamo

Door Angelique op 06.05.2014

Tijdens Milaan Fashion Week stelde Salvatore Ferragamo de expositie 'A Special View of Salvatore Ferragamo's Workshop' voor. Vogue Italia, dat dit jaar 50 kaarsjes (!) mag uitblazen, verleende haar medewerking aan deze prachtige tentoonstelling. Het decor voor dit driedaagse fashion event was het prestigieuze Accademia delle Belle Arti di Brera in Milaan.

Franca Sozzani, editor-in-chief van Vogue Italia, kreeg de kans om in de archieven van Ferragamo te duiken. 50 iconic shoes werden geselecteerd en tentoongesteld.


Franca Sozzani - Ferruccio Ferragamo - Hilary Swank 

Het Italiaanse merk gaat al 3 generaties mee. De Ferragamo schoen is kwaliteif hoogstaand, tijdloos en just devine! Wat maakt dit merk zo exclusief? Het is allemaal hand-crafted. Je weet pas wat kwaliteit is als je een paar van these babies aan je voetjes hebt gehad! 

Enkel the beautiful and famous op de guest list. Wat had je anders gedacht?! Heel la familia Ferragamo was aanwezig om hun rijke familiegeschiedenis te eren. Actrice Hilary Swank en dj & model Leigh Lezark waren te gast, maar ook Russian blogger Miroslava Duma en Anna Dello Russo mochten niet ontbreken. 

Naast de prachtige schoenencollectie kon je ter plaatse bewonderen hoe men op ambachtelijke wijze schoenen vervaardigt. Heel de expo was een tribute naar Salvatore Ferragamo’s originele Palazzo Feroni atelier. Back to those old fashioned days


Italiaanse Geppetto aan het werk! 

De authentieke setting en iconische schoenen maakten deze expositie 1 of a kind. Nu stiekem hopen op een vervolg en liefst in België, alsjeblieft? Grazie!

Pictures © Salvatore Ferragamo.

Met medewerking van Joanna Radomska.

page loaded