Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Stijl maal vijfentwintig @MoMu Hasselt

Door Michael op 27.04.2014

Happy birthday Modemuseum Hasselt! Dit jaar vieren ze hun 25ste anniversary en dat doen ze in stijl, met hoofletter S évidemment! Na de very successful exposities Kuppens&Wuytens in process en Collectie #02 (5) is het nu de beurt aan de pop-up expo 25 X Stijl, die je een blik in de kleerkast gunt van 25 bekende Vlamingen. En natuurlijk waren wij ook present op de openingsreceptie en konden we mee klinken samen met de BV’s op een mooi resultaat. Cheers!


Links: maatpakje Prinses Claire by Stijn Helsen. Rechts: magazine Twenty Five naar aanleiding van 25ste verjaardag.

"We moeten stijl hebben, niet één stijl." - zei Frans dichter Jean Cocteau -

En zo luidde ook de openingsknaller van ondervoorzitters speech Eliane Defosse. De expo belooft namelijk een eclectische mix van stijlen van zeer uiteenlopende Vlaamse persoonlijkheden.

Dat Hasselt altijd iets met mode heeft gehad, we know. Het speciale aan deze tentoonstelling is dan ook dat ze het niet zo ver zijn gaan zoeken. De expositie showt vooral de lievelingsstuks van bekende Limburgers en dat siert. Niet alleen de very famous kippenjas van kunstenaar Koen Vanmechelen, de harajuku dress van An Lemmens, maar ook outfits van topmodel Hannelore Knuts, stylist Jani Kazaltzis en zelfs Hasselts burgemeester Hilde Claes kan je spotten in deze very interesting expo.

Maar wij waren natuurlijk totally in love with de outfit van onze fashion forward colleague Tiany Kiriloff. Een mix & match van Belgische mode en personal lievelingsstuks, experimenteren is volgens haar the key. Als true fashionista, geïnspireerd door alles en iedereen, heeft ze over de jaren heen een zeer unieke en veelzijdige stijl ontwikkeld & that shows. Check hier haar volledige 25 X Stijl outfit, met Tomboy T-shirt by Filles à Papa, Stella Jean skirt en EK Thongprasert statement ketting.


© Bram Laebens.


Foto's © Belmodo.

Nog t.e.m. zondag 18 mei 2014 kan je deze 25 unieke outfits bewonderen in de centrale hal van het modemuseum. Fashion lovers, allen daarheen! 

Modemuseum Hasselt
Open van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 17:00.
Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt.

Overige foto's © Kris Van de Sande.

page loaded