Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Must-see: Dior and I

Door Astrid op 26.04.2014

Het is ondertussen al weer even geleden dat we nog eens echte fashion docu voorgeschoteld kregen. Gelukkig opende ‘Dior and I’ vorige week het Tribeca Film Festival die ons een blik achter de schermen gunt bij modehuis Dior.

In de documentaire neemt regisseur Frederic Tcheng ons mee tijdens de allereerste dagen van Raf Simons bij Dior en de aanloop naar zijn 1ste collectie, amper 2 maanden later. Naast de vele interviews en persoonlijke anekdotes zou de film dus ook een hoog race-tegen-de-klok-gehalte hebben. Laat maar komen, zou ik zeggen! Ik ben persoonlijk gefascineerd door beelden van oude dametjes die uren en dagen aan een stuk op zolder minuscule pareltjes zitten te borduren.

Tcheng kent ondertussen wel zijn weg in de modewereld. We kennen deze regisseur ook van eerdere pareltjes als “Diana Vreeland: The Eye Has to Travel" & "Valentino: The Last Emperor". Dat belooft!

Wie hoopt op een stevige portie gossip - lees: het vertrek van John Galliano en de reden waarom Simons bij Dior aan de slag is kunnen gaan - blijft tijdens deze documentaire op zijn honger zitten. It’s all about the fashion baby!

Voorlopig moeten we in België nog even wachten op een vertoning, maar wij maken je alvast nieuwsgierig door je de trailer voor te schotelen. Enjoy!

Foto’s © Fashionista & nymag.com.

page loaded