Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hoe overleef je ... bikini shopping?

Door Lien op 17.04.2014

Het klinkt misschien flauw maar let's face it, we hebben het allemaal al eens meegemaakt: shoppen voor een nieuwe bikini, het is niet altijd even fijn. Na maandenlang je hele lijf verstopt te hebben onder lagen en lagen van kleren, komt daar dan weer dat gevreesde moment ...

Je ziet er net wat witjes uit na zo'n veel te lange winter, die extra kilootjes vallen misschien toch ietsje minder mee dan je had gehoopt en het Victoria's-Secret-hair-waving-in-the-wind-terwijl-iemand-je-een-piña-colada-aanreikt-en-Leonardo-DiCaprio-smachtend-naar-je-staat-te-kijken-moment blijft spijtig genoeg achterwege.

Jep, zo'n bikini shopping tripje kan best wel confronterend zijn en geloof mij, ik spreek uit ervaring ... Maar - alweer - geen reden tot paniek mijn allerliefste beach goddesses, want met deze handige tips overleef jij jouw aankomende zoektocht naar de perfecte bikini zonder al te veel kleerscheuren. Beloofd!

Tip 1: Vergelijk niet en hecht geen belang aan maten

Vergelijk je lichaam niet met dat van vriendinnen, kennissen, frenemies of erger: celebrities want daar word je alleen maar ongelukkig van. Ga daarentegen op zoek naar jouw beste punten en speel die uit. Kimmie Kardashian past ook niet in maat 34 en kijk haar maar eens op het strand. She's flawless! Kind of.

Tip 2: Ga alleen en maak het kort

Bikini's shoppen doe je best alleen, of met iemand die je echt vertrouwt: je mama, je zus, je hartsvriendin, ... Voordeel aan iemand meenemen, is dat ze steeds nieuwe maatjes kunnen halen voor je. Make 'em work!

Hou je shopsessie ook kort. Kies 1 winkel per keer en pas er grondig: veel modellen en veel verschillende maten, maar laat het bij die ene winkel. Niets is frustrerender dan een hele dag bikini's uitproberen die je misschien toch niet blijken te flatteren ... I've been there!

Tip 3: Onthou ten allen tijde: paskamerlicht is slecht licht

Het heeft geen zin om er je druk in te maken en je bereidt jezelf er dan ook best mentaal een beetje op voor, want paskamerlicht is meestal allesbehalve flatterend. Hou hier rekening mee en schrijf bikini's niet te snel af, want daglicht op het strand is veel warmer en zorgt er dus voor dat jij veel stralender voor de dag komt dan in de paskamer het geval was.

Tip 4: Probeer veel verschillende modellen

Bikini's op de kapstok zijn vaak misleidend en zeggen niets over hoe ze op jouw lijf zullen staan. Probeer dus veel verschillende modellen, ook die die je niet meteen bij jezelf zou zien: een cut out badpak of een balconette bikini bijvoorbeeld - va va voom!

Tip 5: Draag een kleine onderbroek

Deze ligt voor de hand, maar wie bikini's past moet steeds een onderbroek aanhouden. Je kiest die dag dan ook best voor een exemplaar met weinig textiel, want zo'n oma-onderbroek onder je bikini, hoe comfortabel ook, ziet er natuurlijk niet uit.

Tip 6: Ben je echt dedicated? Bereid je dan voor!

Wil je er op je allerbest uitzien alvorens bikini's te shoppen? Dan kan je de week ervoor heel veel water drinken (works miracles tegen cellullitus), of zelfs een spray tan nemen. Zo'n spray tan heeft een dubbel voordeel: niet alleen zie je er als vanzelf strakker uit, maar je ziet ook hoe de bikini zal staan wanneer je dadelijk echt een golden tan hebt.

Zin in een korte opkikker? Scrub dan je hele lijf op de ochtend van je shoppingtrip en smeer goed veel body lotion. Half uurtje laten intrekken en hup, you're ready to go!

Tip 7: Ken je figuur

De belangrijkste tip voor een geslaagde bikini shopping, is het kennen van jouw figuur. Elk body type heeft z'n positieve en negatieve kanten, en van zodra jij de jouwe kent, kan je op zoek gaan naar jouw ideale bikini.


© Womens Health Mag.

Van links naar rechts:

- Athletisch: ben je gespierd, dan kies je best voor ruches op je heupen om deze te accentueren en een speciaal bovenstuk dat bijvoorbeeld gedraaid is, om zo je kleinere borsten optisch te vergroten. Het goede nieuws: jij kan alle prints aan, en ook kleine bikini's draag je met verve!

- Stokje: heb je weinig vrouwelijke vormen, dan kan je 2 kanten uit. Ofwel zet je jouw model-like figuur helemaal in de kijker met bijvoorbeeld een ini mini bikini met bandeau (lucky you!). Ofwel kies je ervoor een zandloper effect te benaderen door drukke prints, ruffles, een bikini die je dichtknoopt met strikjes aan je heupen, een padded bovenstukje, en ruches op je poep. Het goede nieuws: net als de meer athletische figuren draag jij prints als geen ander en kom je zelfs met weinig textiel goed voor de dag!

- Peer (het body type dat we vanaf nu "bootylicious" noemen, afgesproken?): zijn je heupen proportioneel wat groter dan de rest van je lichaam, dan kies je voor full coverage broekjes of stoere boyshorts. Om de aandacht weg te trekken van je onderstel, kies je voor drukke bovenstukjes (bijvoorbeeld met pareltjes of glitter), speciale bandjes of zelfs macramédetails, ... Het goede nieuws: niemand rockt opvallende bovenstukjes als jij!

- Zandloper: heb jij én heupen, én borsten én een stevige poep, dan ga je bikini-wise voor stevige topjes voor meer ondersteuning, kleine prints of effen modellen en halter straps. Het goede nieuws: je curves worden door iedereen gesmaakt en jij hebt het ideale figuur voor fancy retro bikini's en badpakken!

Gouden tip 8: Relativeer, relativeer, relativeer!

Relax, want aan het eind van de dag is en blijft het nog steeds 'maar' bikini shoppen. Snap out of it! Dit moment moet er eigenlijk eentje zijn waarop je superblij bent dat de zomer er weer aankomt: je kan eindelijk weer op vakantie, onbezorgd de zee in springen, cocktails drinken op een gezellig terrasje, ... Heb ik je mee?

Dus: brain off, bikini on and let's party our socks off!


Now that's what I'm talking about!

page loaded