Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fotofestival Knokke-Heist

Door Koen op 16.04.2014

Oproep aan alle fotoliefhebbers en tentoonstellinghangers! Knokke-Heist komt op de proppen met maar liefst 6 gratis tentoonstellingen, whoop whoop!

Tot en met maandag 9 juni 2014 kan je er genieten van hedendaagse fotografie met een verscheidenheid aan perspectieven voor iedere bezoeker.

1 van de highlights is de buitententoonstelling ‘Haute Africa’ waar internationale topkunstenaars en fotografen als Martin Parr, Wangechi Mutu, Zanele Muholi, Viviane Sassen, Yinka Shonibare and many more hun fotografisch talent op de wereld loslaten!

‘Haute Africa’ focust zich op het werk van fotografen die zich interesseren in Afrikaanse mode en het antropoligisch onderzoek naar de hedendaagse, Afrikaanse kledingcultuur. Vele Afrikaanse designers, ondernemers en fotografen inspireren de wereld met nieuwe ontwerpen die de Afrikaanse indentiteit uitdragen en vernieuwen.

Ook minder bekend talent maakt zijn opwachting, in het cultuurcentrum Knokke-Heist kan je kennismaken met ‘Unknown Masterpieces’, een kunstzinnige tentoonstelling die de fotografie van de trendsetters van morgen belicht.

Als cherry on top ontvangt het fotofestival de reizende expositie ‘World Press Photo’ in première!

Een must-see en must-do wanneer je aan onze Belgische Kust vertoeft, zonder twijfel!  

Met medewerking van Paulien Eerebout.

page loaded