Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Charlotte in Chinese Fashionland

Door Koen op 13.04.2014

Ni Hao from China! 

Charlotte de Vos uit België followed her dreams, al moest ze daarvoor naar een land hier ver vandaan. Ze werkt in de Chinese mode- en media-industrie, blogt over haar sprookjesleven in het Verre Oosten en deelt alles over reizen, mode en lifestyle. 

Als little girl was Charlotte al verliefd op de Chinese cultuur. Haar ouders hadden een vriend uit Kanton die haar àlles vertelde over mythes en fascinerende verhalen in China. Toen ze ging studeren was de keuze dan ook niet out of the blue om Chinees te studeren in Antwerpen. Ze kon er zelfs 6 maanden op uitwisseling vertoeven en ever since is haar hart veroverdXi’An werd haar nieuwe home sweet home.

De love sickness naar het land van mochi cakes, fietsen, cocoswater, en yogis werd steeds groter en samen met een goede vriendin besloot ze uiteindelijk om naar Xiamen te verhuizen. 4 jaar later studeerde ze daar nog steeds, omringd door stranden, palmbomen en haar lievelingscultuur. There is no place like home, maar dit werd haar nieuwe habitat

ROUGE Magazine

Nu werkt ze bij ROUGE, een modemagazine met een hoofdkantoor in Bejing. Ze is de enige buitenlander op kantoor, dus het is best grappig dat de meetings altijd doorgaan in het Chinees.
Haar working days zien er altijd verschillend uit, maar meestal beginnen ze met een morning walk langs het meer met sunrise als uitzicht. Onderweg (de wandeling duurt slechts 10min.) ziet ze niets anders dan Porsche, Rolls Royce en Maserati wagens die de piekfijn uitgedoste vrouwen met Birkin handtassen afzetten voor the office of boutique.

Vervolgens houdt ze conference calls en doet ze aan trend research om vervolgens Starbucks koffietjes te halen, zoals het hoort in de fashion world. Na de middag wordt Europa wakker en kan ze daar de communicatie mee opstarten. Verder update ze haar blog, oefent ze haar yogaposes en claimt ze de stairmaster in de fitnesszaal. 

Living the good life? Oh yes she does! Maar Charlotte werkt natuurlijk superhard om te genieten van alle luxe en privileges die je als expat krijgt! Op andere dagen reist ze naar Beijing voor fotoshoots, castings etc. Dit jaar alleen al (=3 maanden) heeft ze gereisd naar Stockholm, Parijs en België. Oh ja, ze is net terug uit Nieuw-Zeeland en gaat binnekort duiken in Bali

Designer Love

1 van haar besties is Ms Min, een rising star in de modewereld en verkrijgbaar bij Lane Crawford, het Colette van Azië zeg maar. Een Chanel tas is in China trouwens very basic, iedereen heeft er minstens 1. (vanaf een bepaalde klasse weliswaar) De rijken zijn gewoonweg superrijk en de oudere generatie is totally in love with grote klassiekers als Louis Vuitton en Bottegga Veneta

"Maar hun dochters hebben een heel ander gedacht over wat mode is, als ik hen vertel dat ik Belgische ben, dan worden ze bijna extatisch omdat ze helemaal fan zijn van Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Haider Ackermann etc." - aldus Charlotte De Vos. -

Wat de laatste jaren trouwens hot was, waren de flamboyante designers en de logo overload. Nu is het gelukkig verfijnder. Chinese mode zit vol met high-end designers, maar ook young talents met spectaculaire collecties! Het is zeker way more edgy dan in Europa maar milder dan Japanse fashion!

Beautiful life

Wat betreft beauty is het absolutely not done om voor een fake tan te gaan. Hoe bleker hoe liever, het is de haute couture onder de skintones. Parasolletjes zijn dan ook een must wanneer de zon komt piepen achter de horizon. Ohja, plastic surgery is als naar de bakker gaan: van oogcorrecties tot been-verlengingen. Be who you want is letterlijk en figuurlijk de boodschap hier!

Het leven van een expat is ondanks al deze überdrukte, ook best relaxed: hard work pays off. Doordat ze geen huur en rekeningen moet betalen blijft er natuurlijk meer over voor massages, manicures, reizen en designer shopping! Charlotte zelf gaat gekleed in dressy minimal looks met hier en daar een tropisch accentje. Een soort blend van Noord-Europese citylife elegantie en het tropische Oosterse accentje, love it

Als je hier trouwens je paraplu vergeet tijdens een moesson regenbui, wandelt er sowieso binnen de 10 minuten iemand met je mee om je te beschermen met de zijne. Sweet! Mensen nemen zichzelf hier niet al te serieus en dat mist ze in België. Dat ze telkens haar verblijf met 2 jaar verlengt is dan ook no surprise. She loves it there!

Read all about Charlotte's good life
Website
Instagram

Met medewerking van Angela Donskaia.

page loaded