Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

B2U Deluxe: The Fashion Edition report

Door Michael op 13.04.2014

Want to work in the fashion industry? Dan is het belangrijk te weten dat achter deze wondere wereld van glitter glamour een snel veranderende industrie schuilgaat. Voor de editie van B2U Lectures van 2014 had studente Charlotte Deroost het idee om een fashion event te organiseren voor de Leuvense economics studenten. Kon je niet aanwezig zijn woensdag 26 maart? Don't be sad! Speciaal voor de Belmodo lovers hebben wij een verslag van de avond gemaakt. Enjoy!

Presenter of the evening was docente en De Standaard freelance journaliste Veerle Windels. Zij is familiar met de binnen- en buitenwereld van de luxury business en heeft oog voor jong designer talent

De 1ste B2U gastspreker was Anne Chapelle, CEO en owner van BVBA 32, het gerenommeerd bedrijf achter o.a. Ann Demeulemeester en Haider Ackermann. In 2011 besloot ze BVBA 32 te onderschrijven aan het United Nations Global Compact  programma, een initiatief dat bedrijven aanspoort zich in te zetten voor mensenrechten, milieu en arbeidsrechten.

Zij wist ons meer te vertellen over fashion puur vanuit business perspectief. Waar komen hun inkomsten vandaan en wat is het belang van Brand Positioning en Cash Flow Management? Zeer interessant voor de fashion marketeers onder ons. De mode is namelijk meer dan het creatieve alleen, n'est-ce pas?

De 2de guest speaker Alexandra Verschuerens vertelde ons hoe haar loopbaan als young belgian designer tot nu toe is verlopen. Na een opleiding aan de Modeacademie in Antwerpen, deed ze onder meer stage bij Proenza Schouler en werkte ze als junior designer bij Derek Lam. She is 1 of the happy few die de Grand Prix van Festival d’Hyères won, die haar de kans gaf om haar 1ste eigen collectie te lanceren. Als professioneel designer ben je continu bezig, eens klaar met de showroom en distributie van de ene collectie, kan je al beginnen nadenken en ontwerpen voor de volgende. 

"Garments get more beautiful with age and wear" - aldus Alexandra Verschueren -


Being our-totally-social-media-addict-self : Belmodo selfie at B2U Deluxe: The Fashion Edition. #belmodo #selfie #b2udeluxe #thefashionedition @radeletceline @ingalnrts 

Karinna Nobbs, docente aan het London College of Fashion sloot deze B2U editie af met haar digitale inzichten in fashion marketing, PR en communicatie. Ze begon haar fashion career als visual merchandiser voor diverse modemerken such as Colors of Benetton, KOOKAI en Ralph Lauren. Anno 2014 deelt deze lady, helemaal into social media, haar kennis qua innovatieve visuele en digitale retail strategieën.  En wij konden het natuurlijk niet laten om ook een Instagram te posten.

Om de avond in stijl en glamour te eindigen werd de Leuvense aula Pieter de Somer omgetoverd in een catwalk voor de exclusieve B2U modeshow. Modellen gehuld in merken als Xandres, Caroline Biss, Tim Van Steenbergen, and many more paradeerden door het publiek. Change clothes and go!

Et finalement werd Charlotte Deroost natuurlijk volledig in de bloemetjes gezet en terecht. Zonder haar was dit allemaal niet mogelijk geweest. Congrats girl, you did great!  


Meet the lucky Belmodo winners. Thanks for joining us!

Maaaaaar ook congrats aan onze voormalige Belmodo stagiaire Jilke, want zij won een duoticket voor een private jet trip met onbekende bestemming. Spannend! She'll be flying 1st class up in the sky ...

Dit unieke event gemist? Check dan zeker de official aftermovie van B2U: The Fashion Edition om toch nog een beetje mee te genieten.  

Foto's © Belmodo Boy Kortebaas.

Met medewerking van Céline Radelet en Inga Lenaerts.

page loaded