Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

90’s revival, we like!

Door Lien op 13.04.2014

Onlangs hield ik een volledige 90's party en dat hebben mijn vrienden geweten: silly straws, fluo haarkrijt en heel veel foute beats. Waarom, vraag je dan? Heel simpel: de 90's zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Jep, niet alleen Studio Brussel en Q-Music zijn gevallen voor de hype, maar ook (en vooral) op modegebied wordt weer massaal gekozen voor onze favoriete trends uit de jaren 90. Dus Get Ready (haha) voor een tripje terug naar je kinderjaren. Stoehoeer!

Plateauzolen


Op dit moment mijn allergrootste obsessie: de hyperhoge plateauzolen. Stella McCartney goot ze ter gelegenheid nog eens in een nieuw en ultrafab jasje (ik schreef er eerder al over in het Belmodo-artikel "Spotted: 10 streetstyle trends"), en ik ben helemaal fan.

Die gekartelde zolen, dat zachte leer, die onwaarschijnlijk hoge hak die toch nog enigszins comfortabel lijkt te zijn ... Ahhhh ... Zo spijtig dat ik echt een klungelige Bambi ben op hoge hakken ... Hashtag storyofmylife!

2 dotjesWhitney Port doet haar best, maar Kylie Jenner is toch echt de double bun Queen ... Hail!

Hét 90's kapsel bij uitstek, dat zijn tadaaaaa ... de dubbele dotjes! Het is supersimpel (je maakt letterlijk gewoon 2 dotjes bovenop je hoofd), het ziet er meteen heel edgy uit en je bent in een handomdraai helemaal festival proof.

We moeten je alleen wel even waarschuwen: uit ervaring zijn we er vrij zeker van dat het gemiddelde Belgische publiek er nog niet helemaal klaar voor is. Hence de vele boze blikken. Ook een goeiedag mevrouw!

Overal stickers


Ik weet niet of jij je het nog levendig herinnert, maar in mijn kindertijd maakte een rolletje stickers van jou meteen het meest populaire kind op de speelplaats. Gemakkelijk leventje toen, dat wel.

En die stickers plakte je vervolgens op werkelijk alles: je Playstation, overheen je hele brooddoos, nog een handjevol op elke pagina van je dagboek en hell, als je er nog overhad moesten waarschijnlijk ook je armen en knieën er nog aan geloven.

Geen wonder dat deze trend mij supernostalgisch maakt, want het liefst van al kleef ik nu nog steeds overal stickers op. Iphoone, oh lieve kleine iiiiiiPhoooone, waar zit je? ...

Witte sokken

Een modewebsite die witte sokken als trend bespreekt, wie had dat ooit nog gedacht? Maar eerlijk waar, zo'n witte kousjes in stoere schoenen of zwarte All Stars - het heeft eigenlijk wel iets.

En deze s(ch)okkende ontdekking hebben we helemaal te danken aan 90's fashion icon Kylie Jenner, goed bezig hoor die jongste Kardashian telg!

Dungarees


Jaaaaaaaa ein-de-lijk: ik heb er superlang op moeten wachten maar dungarees, oftewel salopetten, zijn weer mega in! Ik denk dat ik jou niet meer hoef uit te leggen dat ik grote fan ben? Ik heb er intussen al zo'n 3 in mijn kast hangen and hell no baby, I ain't gonna stop!

Schrik hebben om eruit te zien als een giga baby hoeft trouwens ook niet, want gooi er een superkorte crop top onder en vavavoom: een heet patéeke is geboren!

Jelly sandalen


Ik weet niet of je 't al hebt gehoord, maar euh ... de zomer komt er aan! Duh! En dat betekent dat wij binnenkort weer als dartele veulentjes op het strand kunnen galopperen.

En om onze voeten tijdens al dat geravot optimaal te beschermen tegen schelpscherven, krabbetjes of erger: kwallen, moeten wij gewoon weer massaal aan de jelly beans!

Niet alleen omwille van veiligheidsredenen een geweldige uitvinding trouwens, nee nee ... Ze bestaan ook in glitter! Komaan Will, give it to me: "Mooi, 't leven is mooi!"

Pierce me baby


Herinner je je nog dat glorieuze moment waarop je je mama eindelijk had weten te overtuigen dat je gaatjes in je oren mocht? Ik herinner het mij nog alsof het gisteren was: het was de aller-, aller-, allereerste keer dat ik flauwviel, oh ja!

En laat dé trend van het moment nu net meerdere oorpiercings zijn ... Van hoe het eruit ziet, ben ik alvast helemaal in de wolken, alleen het idee dat ik dan nog een gaatje zou moeten laten schieten, brrr ...

Maar ik zou Lien natuurlijk niet zijn als ik niet alles overhad voor de mode (ahum). En dus, ja schrijf het ergens op, ga ik er voor, een 3de gaatje. Over een weekje of 2. Kwestie van die piercers de kans te geven zich mentaal voor te bereiden op mijn komst he ...

Tot slot ...

En om dit prachtige artikel af te sluiten, voilà voilà: nog een vleugje 90's wijsheid! Rock on!

page loaded