Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

La Dolce Vita con Fly & Ski

Door Bieke op 10.04.2014


De bergen in, op de latten in de sneeuw, ver weg van hier. Comfy maar toch warme kleren en hier en daar genieten van de oorverdovende stilte. 1 of my favourites. Ik ben een grote (lees: extreem grote) ski lover of zeg maar freak. Het is me met de paplepel ingegeven en dat heeft zo zijn nefaste gevolgen gezien ik, vanaf de 1ste vlokken gevallen zijn, een retourtje kou ambieer. Mijn hartverwarmende skiwensen waren nog niet koud en plots was ik op weg naar het Italiaanse ski-oord Pragelato. Een mini vliegtuigtrip Brussel - Turijn met Brussels Airlines en een kort busritje later, kon je mij terugvinden in het authentieke Club Med dorp in Pragelato met een glaasje kirr in de hand. Inademen die frisse berglucht ... & let the adventure begin.


Na een heerlijke ontvangst door het Club Med team en een culinair avondmaal, een tour van het warme chaletresort en een stevig vers ontbijtje de volgende ochtend, was ik helemaal klaar om de pistes af te glijden en het 2de grootste skigebied van Europa, Vialattea, te verkennen. Mijn Italiaans was net iets te slecht om een deftige conversatie aan te knopen met skibegeleider Paulo maar met de nodige gebarentaal, zagen we beiden dat het goed zat. Na een stevige, en enorm zonnige, namiddag gas geven op de ski's keerden we terug naar het dorp waar een lekkere après-ski ons stond op te wachten. Snel even wat knabbelen en babbelen en dan riebediebie want - ja hoor - het was tijd voor wat relax to the max time in de Club Med Spa by Payot. Op het programma: een après-ski massage, gevolgd door een hamman- en saunasessie. Genieten en tot rust komen is hier duidelijk de boodschap. Nog even de smaakpapillen in de watten leggen tijdens het diner en na nogal wat drankjes, tijd voor de beauty/skisleep.Foto rechts onder © Club Med.

Een deugddoende nachtrust later, was ik helemaal klaar voor nog meer sneeuw- en skiplezier en kon je mij al van 's ochtends vroeg terugvinden in mijn Skiwi groene outfit op de skilatten. Liftje op, piste af, tanning momentje tussendoor met de locals, Italiaanse lunch stop in de Club Med culinaire ski piste resto (aanrader: de lasagne) en verder als een speer de piste af. Kortom, La Dolce Vita, de hele dag lang.


Na 2 dagen zalig vertoeven in het hart van Piemonte in de Italiaanse Alpen, was het tijd om terug naar Belgische oorden te keren. Een kort busritje, food & drinks in de lounge en minivliegtuigtrip Turijn - Brussel dankzij Brussels Airlines later, was ik terug voet aan Belgische wal. Een Fly & Ski ervaring om U tegen te zeggen, that is. Een alles inbegrepen formule met vlucht, transfer tussen de luchthaven en het skiparadijs en een all-in verblijf. En voor de golffanaten onder ons, er bestaat ook een Fly & Golf pakket. Meer informatie op www.clubmed.be of www.brusselsairlines.comFoto linksonder © Kim Ryssack.

Maar nu, ja ik ben er klaar voor denk ik, om die warme choco te verruilen voor melk uit een cocosnoot. Of misschien toch nog 1 skitripje met Pasen?

page loaded