Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Festival inspiratie: FASHIONCLASH

Door Koen op 07.04.2014

Plan een tripje naar Maastricht tussen donderdag 12 en zondag 15 juni, want als fashion lover mag je dit festival zeker niet missen. FASHIONCLASH is een internationaal spraakmakend modefestival. Op het programma staan modeshows, tentoonstellingen, film, theater, dans, pop-up stores, lezingen, workshops en speciale projecten. Een 100-tal jonge kunstenaars en ontwerpers worden een podium geboden om hun talenten te tonen aan het grote publiek. In dit artikel kan je lezen hoe Belmodo samen met FASHIONCLASH op zoek ging naar aanstormend talent.

Het thema van de 6de editie is 'Leeftijd' en de kunst van het ouder worden. Dit komt voort uit het bijzondere project (OLD)Fashion(ed) waar we al eerder over schreven in dit artikel. Hierin werken 5 duo's van modeontwerpers en ambachtslieden samen om een collectie te creëren. Extra speciaal is dat deze collectie getoond zal worden door modellen van 65 jaar en ouder. Ook werd er gekozen om deze thematiek verder door te trekken in een tentoonstelling. Theater performer Nina Willems verwerkt daarnaast het thema in haar project VerWeven. Hierin zijn portretten van 5 vrouwen van verschillende leeftijden de inspiratie voor 5 modeontwerpers. Zij ontwerpen een outfit voor elke vrouw in kwestie. 

Op FASHIONCLASH kan je naast de projecten (OLD)Fashioned en Verweven ook een kijkje nemen naar Distinguished Dreams waar 10 succesvolle modeontwerpers en choreografen samenwerken in duo's. Hierin worden beweging en kledij heel afhankelijk van elkaar. 

FASHIONCLASH gaat door van donderdag 12 tot zondag 15 juni 2014 in de SAMdecorfabriek te Maastricht. De inkom is gratis, voor de modeshows betaal je wel een klein prijsje. Kijk snel op de website van FASHIONCLASH voor meer informatie. Come to FASHIONCLASH and get inspired

Foto's © Lisa Klappe

page loaded