Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

HER: From Film to Fashion

Door Angelique op 26.03.2014

Voor wie houdt van fashion, subtiel vermengd met een masterpiece van een film, is HER een must-watch. Momenteel zie je Spike Jonze’s nieuwste komische, maar sensitieve filmpareltje in de cinema. Je kan je laten meeslepen door Joaquin Phoenix’s turquoise, dromerige ogen, maar ook plot-wise én op fashionvlak is dit een uitblinker.

Phoenix speelt Theodore Wombly, een gevoelige man die zijn brood verdient door liefdesbrieven te schrijven in opdracht van andere mensen. Zelf is hij nog all in tears na een break-up, maar al snel valt hij voor een artificial intelligence computer. Op basis van zijn voorkeuren installeert het programma met een menseljke stem zich in zijn leven en ontstaat er een database vol liefde. Samantha, zo heet de computer, heeft een vrouwelijke stem en verrassend menselijke humor. Het verhaal ontwikkelt zich van een vriendschap tot een lovestory in the age of technology in onze near-future.

Van retro-hipster zonnebrillen, tot high-waisted pants en blazers: deze film is een anti-hypermodere future outfits statement. HER is not just a movie! Opening Ceremony is de kledinglijn die een collab aanging met deze film. Het moest een movie picture worden van een not so ordinary future, die er toch basic en geloofwaardig uitziet! 

Denk aan felle kleuren, standaard prints met een licht formele toets. Opvallend was de afwezigheid van denim. Dat werd vervangen door high-wastec trousers die Theodore Twombly elke dag draagt. Ook een button-up hemdje met korte kraag is een ideaal item in de imaginaire nabije toekomst. Daarnaast staan v-necks, zippers en lemon yellow cardigans op de hotlist van de future volgens designer Casey Storm. Door elementen weg te nemen als denim en sneakers, zet ze een geloofwaardige lichtgekleurde toekomst op de bühne

Benieuwd naar de toekomst? Watch HER en spot nu al wat binnen 10 jaar in de winkels zou moeten liggen!

Met medewerking van Angela Donskaia.

page loaded