Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Mode en dans, hand in hand

Door Michael op 19.03.2014

Een tijdje geleden lieten we jullie weten dat Fashionclash op zoek is naar aanstormend talent. Nu laat het Maastrichtse modefestival ons al proeven van 2 projecten die we zullen kunnen bewonderen van donderdag 12 tot zondag 15 juni 2014. Distingiushed Dreams en (OLD)Fashion(ed) zullen voor verrassende collecties en spectaculaire shows zorgen. Mode en dans, hand in hand. 

Het 1ste project is Distingiushed Dreams. Hier werken 10 modeontwerpers en choreografen in duo's met studenten samen aan een collectie. Zo zullen ze echt van elkaar afhankelijk zijn. De kleding zal heel belangrijk zijn voor de choreografie en de manier van bewegen. Voor de ontwerper zal de beweging het uitgangspunt zijn voor zijn ontwerpen. Dit zal nieuwe mogelijkheden creëren voor de makers. 

De werken zullen getoond worden aan het grote publiek op het Fashionclash festival van donderdag 12 tot zondag 15 juni 2014 en tijdens de Nederlandse dansdagen op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 oktober 2014. 

In het 2de project (OLD)Fashion(ed) werken 5 duo's van modeontwerpers en ambachtslieden samen om een collectie te maken van kleding en bijpassende accessoiresDe show wordt nog specialer gemaakt door de modellen die 65 jaar en ouder zijn en de medewerking van bekende choreografen als Andrea Leine en Ronald Wintjen. Deze collectie zal ook te zien zijn op Fashionclash en de Nederlandse dansdagen

Neem zeker eens een kijkje op de website van Fashionclash voor meer informatie. Wij kunnen alvast niet wachten om het resultaat te zien!

Foto's © Peter Stigter.

page loaded