Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Kuppers & Wuytens in process

Door Michael op 16.03.2014

Op vrijdagavond 7 maart opende in het Modemuseum Hasselt de tentoonstelling ‘Kuppers & Wuytens in process’. And we were there bij de cosy en stijlvolle openingsreceptie.

Vanaf nu kan je in de centrale hal het resultaat van een uitzonderlijke collab tussen Karen Wuytens, doctoraatstudente in 3D-printen en Jan Kuppers, productdesigner lederbewerking bewonderen. Deze tentoonstelling was definitely het hoogtepunt van Karen Wuytens’ doctoraatonderzoek: “Redefining design and the development of a design model for designers of jewellery and objects.” 

Voor dit project heeft het ontwerpersduo hun kennis van lederambacht, 3D juweelontwerptechnieken en productdesign moeiteloos herenigd in een interessante expositie. Hun designs zijn allesbehalve commercieel, integendeel, ze doelen vooral op duurzame, functionele en gebruiksvriendelijke kwaliteit.

Bovendien maken ze voor hun objectensieraden en accessoires telkens gebruik van authentieke materialen. Wist je dat er achter elke lederen handtas, vernoemd naar zijn opdrachtgever en owner een uniek verhaal schuilt. Cool!

Als afsluiter van de avond gingen we met onze eigen ventura DIY paper bag naar huis. Toppie!

Wie meer wil weten over 'Kuppers & Wuytens in process' check zeker hun website of Facebookpagina. En als je een kijkje gaat nemen, vergeet dan ook zeker niet de Collectie #02(5) expositie, ter gelegenheid van MoMu Hasselts 25th birthday, te bezoeken. Absoluut de moeite waard, that's for sure!

Je kan de expositie 'Kuppers&Wuytens in process’ nog bezoeken tot zondag 6 april 2014.
Dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 17:00 in het Modemuseum Hasselt.
Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt.

Foto's © Kuppers & Wuytens.

Met medewerking van Inga Lenaerts.

page loaded