Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Belmodo Happiness Index

Door Aline op 11.03.2014

Because I'm happy ... Clap along if you feel like a room without a roof!

Pharell beschrijft het zo mooi in zijn song, maar wat zijn nu de kenmerken van happy people

1. Do what you love

Er zijn statistieken waaruit we kunnen afleiden dat maar liefst 80% van de werkende ondervraagden niet van hun job houdt. Geen wonder dat er zo veel ongelukkige mensen rondlopen, aangezien we het grootste deel van ons leven spenderen aan onze job ... M.a.w.: If you don't like your job, quit. 

Kies voor een carrière waar je voor de volle 100% achter staat. Meer verdienen op een job die je haat is het extra werk absoluut niet waard. 

2. Laugh

Neem jezelf - en het leven - niet té serieus. Er zit achter elke hoek wel een lach en een grol verborgen. Vergeet trouwens ook niet met jezelf te lachen van tijd tot tijd. Nobody's perfect. 

3. Forgive

Boos blijven en vast blijven houden aan negatieve gevoelens doet in the end maar 1 iemand pijn: jijzelf. Het is belangrijk om anderen te vergeven voor je eigen gemoedsrust. Wanneer je zelf een fout hebt gemaakt: kom er voor uit, leer ervan and above all: forgive yourself. 

4. Enjoy life

Je werkt om te leven en je leeft niet om te werken. Neem de tijd om al het moois van op onze wonderlijke planeet in je op te nemen: lange wandelingen aan de kust, een tocht door de bergen ... Leef in het moment en mijmer niet over de toekomst of het verleden

5. Be Proactive

Accepteer datgene dat niet kan veranderd worden. Happy people verspillen hun energie niet aan zaken die uit hun handen zijn ... Aanvaard je beperkingen en probeer een zo goed mogelijk resultaat te bekomen met de middellen die je hebt.

6. Self Care

Take care of your mind, body & health. Regelmatig een medische check-up laten doen is geen schande. Gezond eten, voldoende beweging, een goede nachtrust en je dagelijkse dosis water zorgen ervoor dat je lichaam in topconditie blijft. Probeer ook je geest regelmatig uit te dagen en te re-energizen met interessante challenges

7. Persistence

Geeft nooit op! Ga elke uitdaging die je dichter bij je doel brengt met volle goesting aan. Je zal immers nooit falen als je nooit opgeeft. Focus je op de dingen die je wil in je leven, de nodige skills om een plan tot een goed einde te brengen en take action. We zijn altijd het gelukkigst wanneer we een waardevolle droom kunnen najagen.

8. Take Responsibility

Iedereen is 100% verantwoordelijk voor zijn eigen leven. Iedereen moet dus ook zijn verantwoordelijkheid opnemen voor zijn eigen daden, gevoelens, acties, woorden en stemming. Happy people zijn zich hiervan bewust en zijn de 1sten om toe te geven dat ze een fout hebben gemaakt. 

Begin dus vandaag nog met je verantwoorlijkheid te nemen voor je eigen geluk

9. Invest In Relationships

Zorg er ALTIJD voor dat je loved ones weten dat je hen graag ziet, zelfs wanneer er strubelingen zijn. Voed je relaties en maak tijd om met je familie en vrienden door te brengen. Probeer steeds je belofte aan hen na te komen en hen te steunen door dik & dun!

10. Love Unconditionally

Leer iedereen te aanvaarden in zijn eigenheid en zet geen grenzen op je liefde. Zelfs al ben je niet altijd akkoord met de daden van je loved ones, you simply continue to love them... 

More happinness vind je op pick the brain.

page loaded