Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Eneco Clean Beach Cup 5

Door Michael op 10.03.2014

Wij bij Belmodo maken ons ook soms zorgen om het milieu. Daarom dat we de Eneco Clean Beach Cup 5 ook steunen. Deze strandopruimactie neemt plaats op zondag 23 maart op 15 locaties aan de Belgische kust. Wie wil er nu geen proper strand. Surfrider Foundation Europe organiseert de Eneco Clean Beach Cup. Wereldwijd wordt in het begin van de lente grote schoonmaak gehouden op het strand. In belgië zijn het 15 surfclubs die actie ondernemen voor een schoner milieu.

Via onze waterlopen komt er plastic in onze zee terecht. Jaarlijks sterven er vele zeedieren door verstikking in plastic. Een 2de probleem is dat het plastic verbrokkelt en de kleine deeltjes door vissen worden opgenomen en zo nadien op ons bord terecht komen. And we don’t want that! Ban zoveel mogelijk plastic verpakkingen, recycleer en hergebruik. No plastic bag for me! Koop een stylish shopping bag die jaren meegaat. Milieuvriendelijk en het past bij je outfit, very fashion.

Tijdens de Eneco Clean Beach Cup slaat Studio Brussel zijn tenten op in Oostduinkerke om van daaruit live uit te zenden. De surfclub Windekind uit Oostduinkerke won vorig jaar de Clean Beach Cup trofee met 207 deelnemers en 900 kg afval. Wie gaat het dit jaar winnen?

Wil jij je favoriete surfclub steunen, kom dan meehelpen op zondag 23 Maart in De Panne, Koksijde, Oostduinkerke, Westende, Oostende, Bredene, De Haan, Wenduine, Blankenberge, Zeebrugge of Knokke-Heist.

Met medewerking van Ellen Aernouts.

page loaded