Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Collectie #02(5): Topdesigners in Modemuseum Hasselt

Door Michael op 03.03.2014

Het Modemuseum Hasselt viert zijn 25ste verjaardag met een nieuwe tentoonstelling: Collectie #02(5). Over de jaren heen heeft het museum prachtige stukken verzameld, ongeveer 17 000 stuks. Die worden veilig bewaard in hun depot en nu krijg je de kans om een deel van hun collectie te bekijken.

De tentoonstelling word gecoördineerd door Kenneth Ramaekers en geeft een mooi overzicht van de westerse mode van 1970 tot op vandaag. Er zijn stukken van topdesigners Jeanne Lanvin, Yves Saint Laurent, Pierre Balmain, Raf Simons, Dries Van Noten, Coco Chanel, Peter Pilotto and more fab designers. Voor de scenografie van de tentoonstelling deed het museum beroep op Lien Wouters.

Naast de kleding is het modemuseum ook een collectie schoenen aan het vezamelen. Jimmy Choo, Christian Louboutin, Valentino, Guiseppe Zanotti en de legendarische felblauwe Manolo Blahnik pumps uit de Sex and the City movie, they are gorgeous breathtaking shoes. En nu te bewonderen in het Modemuseum Hasselt.

Collectie #02(5) gaat niet enkel om het verzamelen, maar ook om de technieken te ontdekken en te laten zien door de jaren heen. Smokwerk, quilten en het gebruik van metaaldraad wordt van dichtbij tentoongesteld. Get inspired by the craftmanship!

Ben je ook helemaal klaar om je te laten inspireren of wil je gewoon genieten van mooie fashion. Je kan de tentoonstelling nog bewonderen tot zondag 14 September 2014. Het Modemuseum Hasselt is open van dinsdag t.e.m. zondag. Genoeg tijd voor een leuk uitstapje ladies!

Met medewerking van Ellen Aernouts.

page loaded