Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MoMu presents: Birds of Paradise

Door Tiany op 27.02.2014

Het Modemuseum van Antwerpen stelt hun nieuwste expositie voor: Birds of Paradise. In deze tentoonstelling worden pluimen en veren in de spotlight gezet. 

De tentoonstelling brengt een ode aan pluimen en veren in de mode en de haute couture. De expo is een mix van 19de , 20ste en 21ste eeuwse accessoires en kledingstukken bewerkt met veren en pluimen. 

Verschillende ontwerpers gebruiken pluimen in hun creaties, zoals Belgische trots Ann Demeulemeester. Internationaal zijn het designers als Alexander McQueen, Balenciaga, Christian Dior, Yves Saint Laurent en Coco Chanel die fan zijn van deze softies

MoMu stelt ook het werk tentoon van de Britse artieste Kate MccGwire die vooral werkt met veren van duiven, een beestje dat niet echt geliefd is. Net daarom koos MccGwire ervoor om de schoonheid te vinden in het onverwachte van de duif. 

De expositie Birds of Paradise gaat door in het ModeMuseum van Antwerpen vanaf donderdag 20 maart 2014 tot en met zondag 24 augustus 2014. Ga zeker eens langs om al deze topstukken te bewonderen! 

Meer info vind je op de website of de Facebookpagina van MoMu Antwerpen.

En nog meer goed nieuws, want Belmodo geeft duotickets weg voor de openingsvernissage van Birds of Paradise op woensdag 19 maart 2014! Speel mee en wie weet zien we elkaar wel in het MoMu!

Met medewerking van Catherine Heijens. 

page loaded