Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The art of shoes

Door Angelique op 12.02.2014

Shoe lovers, this one’s for you ! In de Kunsthal Rotterdam kan je nog tot en met zondag 11 mei 2014 schoenen bewonderen. De expositie S.H.O.E.S - Sexy Heels Or Easy Sandals - toont een 500-tal schoenen van onze favoriete ontwerpers. Think André Perugia, Manolo Blahnik en Christian Louboutin. 

Denk wel niet dat je er enkel de schoenen vindt waar je elke dag mee over straat paradeert. De tentoongestelde exemplaren zijn ware kunstwerken. Van Victoriaanse laarzen tot de meest futuristische creaties, onze ogen zullen hun werk hebben. 

De tentoonstelling is een samenwerking met het Modemuseum Hasselt, die in 2013 de MaakMee wedstrijd won voor haar expo ‘In Her Shoes’ (lees het nog maar even in het Belmodo artikel "Modemuseum verslaat Londen en Parijs!"). Na dus een geweldige editie in Hasselt, wint de tentoonstelling nu dus ook de Nederlanse harten voor zich. En wij hebben nog eens de kans om er mee van te genieten! 

Kijk hierboven alvast naar het promotiefilmpje. It's raining shoes, Hallelujah!

Belmodo ging in 2009 al naar de Hasseltse versie, het verslag kan je hieronder nog eens bekijken! Oh nostalgie ...

Foto's © Kunsthal Rotterdam 

Met medewerking van Catherine Heijens. 

page loaded