Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Affordable Art Fair

Door Koen op 05.02.2014

Hedendaagse kunst is niet langer exclusief voor elite kunst lovers of de rich and famous. Voor zowel de experts, de collectors als lovers en newbies in de wereld van de hedendaagse esthetiek vindt van vrijdag 7 tot maandag 10 februari 2014 in Brussel al de 6de de Affordable Art Fair plaats.

What’s in a name? De beurs is toegankelijk voor een breed publiek én toont opkomend talent. Naast modeshows is het nu ook hot om naar kunstbeurzen te gaan, denk maar aan Art Basel Miami en FIAC in Parijs. Deze laatste vond plaats in het Grand Palais, jawel de favoriete locatie van Karl Lagerfeld om de Chanel collecties te showen.

Tegenwoordig is het nog scary om zulke grote elite beurzen te bezoeken, laat staan die strakke gallerij in de fancy neighbourhoods. Affordable Art Fair zorgt voor innovatie en brengt bekende kunstenaars samen met het werk van young rising talent in een toegankelijk concept.

De opkomende kunstenaars hoeven niet bij de lucky few te horen om tussen de meesters van het vak te hangen. Er wordt werk van maar liefst 600 verschillende kunstenaars tentoongesteld, door maar liefst 90 internationale galleries. Maar ook trots van eigen bodem wordt in de spotlights gezet. “Demain, il fera jour” is een visionair productiehuis dat een 10-tal rising Belgian stars zal selecteren.

De internationale guestlist bestaat dan weer uit gallerijen als De Kunst Salon uit Nederland, Galerie Envie d’art uit Parijs en Londen en nog veel meer. Je hoeft natuurlijk niet persé een kunstwerk te kopen, maar het prijskaartje bedraagt altijd tussen de € 50,- en €5000,-. Nog wel affordable als je weet dat je een uniek stuk aan je muur kan hangen, toch? Als je dus liever eens kiest om die designer bag niet te kopen en te opteren voor fashion for your wall, is er zelfs een gratis inpak service door Art on the Move.

Heb je honger gekregen tijdens je bezoek? De ideale break neem je bij het pop-up restaurant van Atelier Yves Mattagne.

Dus, betaalbare hedendaagse kunst, culi en wijn? Een ideale combinatie voor als je nood hebt aan een dagje art shopping en wine sipping!

WAAR?

Tour & Taxis
Havenlaan 86C
1000 Brussel

Wanneer?

  • Donderdag 6 februari 2014: Vernissage op uitnodiging van 18:00 tot 22:00.
  • Vrijdag 7 februari 2014: Van 12:00 tot 22:00, Veiling ten voordele van Les Petits Riens om 20:00.
  • Zaterdag 8 februari 2014: Van 11:00 tot 19:00.
  • Zondag 9 februari 2014: Van 11:00 tot 19:00.
  • Maandag 10 februari 2014: Van 12:00 tot 18:00.

Meer info vind je op de site van Affardable Art Fair!

Met medewerking van Angela Donskaia.

page loaded