Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Het jaar van Modemuseum Hasselt

Door Angelique op 04.02.2014

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en toch zijn er al een heleboel dingen die we in onze gloednieuwe agenda kunnen schrijven, ow yeah. Het Modemuseum Hasselt heeft heel wat exposities gepland die wij als modeliefhebbers niet mogen missen.

De 1ste expositie die we mogen inplannen is collectie #02 (5). Al 25 jaar verzamelt het Modemuseum van Hasselt topstukken en het resultaat mag er wezen. De collectie bevat zo een 17.000 treasures met namen als Chanel, Raf Simons, Lanvin en Versace. Deze tentoonstelling kan je bekijken vanaf zaterdag 1 maart 2014 tot zondag 14 september 2014.

Vanaf zaterdag 12 april 2014 t.e.m. zondag 18 mei 2014 krijgen de 25 stijlvolste BV’s van vandaag hun moment to shine. Op deze expo mag elke BV een silhouette tentoonstellen en daar kan onze fashion lady Tiany natuurlijk niet op ontbreken.  

Producten, objecten, sieraden en accesoires die het resultaat zijn van een samenwerking tussen Kuppers & Wuytens kan je bekijken van vrijdag 7 maart 2014 tot zaterdag 5 april 2014 in de centrale hal van het Modemuseum. Jan Kuppers is een product designer en Karen Wuytens ontwerpt 3D-geprinte sieraden en objecten, wat tot verrassende creaties leidt.

Eind mei mag je lief ook meekomen, want dan zet het Modemuseum de das in de kijker. Voor de expo ‘ CuriosiTies’ werden een heleboel kunstenaars en designers gevraagd om hun eigen twist aan het beroemde stukje stof te geven. Ma cravate!

Ben je benieuwd hoe we ons binnen 25 jaar zulllen kleden? Dan moet je op het einde van het jaar zeker naar het modemuseum komen. Doorheen het jaar wordt er een ontwerpwedstrijd georganiseerd rond het silhouette van het toekomst. De 5 finalisten worden tentoongesteld in het modemuseum. 

Foto's © Modemuseum Hasselt.

page loaded