Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

EXPO: Till We Drop by Jean-Paul Lespagnard

Door Michael op 03.02.2014

Don’t stop, make it pop. DJ, blow my speakers up,... We’re gonna party Till We Drop. Volg buzzing bee Jean-Paul Lespagnard doorheen zijn eerste solo exhibitie in Parijs waar hij ons meeneemt in de wondere euforische wereld van de Mayan Riviere in Mexico. Sin and freedom at the top. Ik trok naar Parijs voor een bezoek aan de expo en mocht er kennis maken met Mister JP tijdens de vernissage. 

Hands up voor JP, want een Belgisch modetalent die een expo mag in elkaar boxen én de vitrines van het prestigieuze Galeries Lafayette in Parijs vormgeven is toch wel een reden om te vieren. #fier


Geïnspireerd op zijn gelijknamige collectie geeft Lespagnard via een reeks installaties zijn visie on the artificial paradise. Dressed as a bee gidst hij ons doorheen de rituelen en gebruiken van het impulsieve toerisme.

De exhibitie verkent zijn creatieve proces als ontwerper en vindt plaats in de Galerie des Galeries nog tot zaterdag 5 april 2014 in Parijs. Helemaal in stijl van zijn eigen visie: excentriek en socially conscious. A must see! De expo showt de wondere wereld van Jean-Paul aan de hand van enkele prachtige foto's, schilderijen en een paar adembenemende kunstwerken. Denk maar aan de van suikergemaakte toren van fruits de mers.

Bovendien kan je er ook tal van leuke gadgets, posters, postkaarten, foto's, en zoveel meer scoren. All approved by Lespagnard. De vitrines die hij mocht inkleden, springen meteen in het oog. Bumble bee love all over, want er naast kijken lukt je absoluut niet.
Ever since he’s young is Jean-Paul nieuwsgierig naar alles rond hem heen en enorm geboeid door kunstgeschiedenis. Hij studeerde dan ook Schone Kunsten aan de universiteit. His big love voor kunst is een grote invloed in zowel zijn leven als in zijn werk als modeontwerper. Maar het is zeker niet de enige, denk maar aan zijn fascinatie voor pretparken.

At heart is hij een barok stylist, een liefhebber van contrasten waarbij hij van sport, toerisme en cultuur naar klassieke én pop muziek tot en met religie gaat. Ook zijn light-hearted sense of humor speelt een grote rol in zijn werk. Onlangs was hij prijswinnaar op het internationale Festival of Fashion and Photography in Hyères. And the future looks bright want hij is een toekomstige artistieke partner van het European Capital of Culture project van Mons in 2015.


Mister Lespagnard z'n collecties zijn telkens übervrouwelijk, met een twist, gemaakt van prachtige stoffen en eigenwijs. Voor mij persoonlijk de grote vraag wanneer Jean-Paul met een knallende mannencollectie start? I can't wait! In tussentijd doe ik het met zijn limited edition samenwerking met Eastpak. Te koop bij Stijl in Brussel. Wil je meer weten over de collab tussen Jean-Paul Lespagnard en Eastpak? Lees hier het Belmodo artikel Eastpak x Jean-Paul Lespagnard.

WAT? Till We Drop exhibitie.
WAAR? Galerie des Galeries  - 1ste verdieping van Galeries Lafayette, 40 BD Haussmann in Parijs.
WANNEER? nog tot zaterdag 5 april 2014

Foto’s © Thibaut Voisin en Eastpak.

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded