Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Lena Dunham starring in Vogue

Door Loes op 24.01.2014

Lena Dunham, I looooooove her. We hebben allemaal haar borsten al vaker gezien dan die van onszelf, lachen ons een kriek met haar rare fratsen en zijn allemaal up to date over haar relatie met Adam. Ze is absoluut mijn topfavoriet uit Girls en waarschijnlijk ook van iedereen die dit leest. En nu schittert ze als een pareltje op de cover van Vogue. Ik ben fan, fan, fan!

De foto’s zijn van iconische fotograaf Annie Leibovitz en deze stellen nooit teleur. Zo werd Lena niet enkel gefotografeerd voor de cover maar kreeg ze ook een volledige editorial met fictieve boyfriend Adam.  Stuk voor stuk pareltjes die de absurde relatie van het iconische koppel vastleggen.

Al is er wel een beetje (heel erg veel) ophef over foto’s. Zijn ze niet té perfect? Herkennen we ons Lena nog wel? De Girls-actrice staat bekend als een echte vrouw met alles erop en eraan. De website Jezebel was het daarom niet eens met de Photoshop tricks van Vogue. Zo erg zelfs dat ze de bezorger van de onbewerkte foto’s $ 10.000,- beloofde. A lot of fuzz en geroddel later kwamen de foto’s boven en verschenen ze online op de beruchte website.

Yes Jezebel, you made your point. Er werd behoorlijk geprutst aan de foto’s, maar niet meer dan aan foto’s met fotomodellen. Lena zelf snapte ook niets van de ophef rond haar verschijning in Vogue. Zo verklaarde ze vereerd te zijn op de cover te mogen staan en zo de cliché’s doorbrak van de covermodels.

And she is damn right. Twitter onplofte over het onderwerp en heel veel mensen waren het met Lena eens. Anyway, ik ga naar de winkel rennen en dit issue kopen. She looks damn pretty, de foto’s hebben een absurd kantje maar laten toch prachtige kleren zien die ik het liefst ook in mijn kledingkast zou hebben. Lees: Alexander McQueen, Prada en Céline ... Sigh!

Foto's © Vogue.

page loaded