Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 designers to watch in 2014

Door Koen op 09.01.2014

We zijn trots op ons klein, getalenteerd landje. Belgische ontwerpers hebben zich al meermaals internationaal bewezen. Denk maar aan de Antwerpse 6, Raf Simons, Veronique Branquinho, Ann Salens, Diane von Fürstenberg, Edouard Vermeulen, ... Maar wie zijn de talenten van morgen? Hier 5 jonge ontwerpers to watch in 2014. Wij hebben zo’n gevoel dat zij hele grootste dingen gaan verwezenlijken.

1. Emmanuelle Lebas

Van jongs af is deze 24-jarige ontwerpster bitten by the fashion bug. Emmanuelle Lebas studeerde af aan La Cambre Brussel en won in oktober de 10de editie van de Weekend Fashion Awards. De jury was overtuigd van haar creativiteit en de draagbaarheid van haar ontwerpen. Dat is zeker niet alles, ze heeft ook al de Codefrisko/pure-prijs op zak. Haar inspiratiebronnen zijn Madeleine Vioneet en Madame Grès. vooral hun specifieke techniek en omgang met materialen. Emmanuelle ontwerpt altijd vanop de buste en tekent daarna pas haar ontwerpen uit. In de toekomst hoopt ze naar New York, L.A. en London te trekken om potential buyers te vinden voor haar eigen capsulecollectie waaraan ze nu aan het werken is. Wij wensen haar alvast lots of luck toe en zijn benieuwd naar de collectie.


2. Mattia Van Severen

Onze 2de designer to watch is geen onbekende voor Belmodo. Al eerder brachten we uitgebreid verslag over zijn afstudeercollectie Playtime’ van de Modeacademie in Antwerpen waarmee hij de FFI award 2013 won. No surprise dat zijn collectie op de legendarische film van Jacques Tati gebaseerd is. Want voor zijn modestudies behaalde Mattia al een master interieurvormgeving. Surrealistische vormen en grafische vlakken staan centraal en 3D wordt naar 2 vlakken herleid. Ook gebruikt Mattia a special flock-technique in zijn ontwerpen waarbij een poederige zachte stoflaag op de kledingstukken wordt aangebracht waardoor er colour blocking ontstaat. Met grote voorbeelden als Raf Simons, Dries van Noten, Céline, Jil Sander en Martin Margiela kan het ook helemaal niet meer stuk. Big talent right here!

3. Minju Kim

Minju Kim is on a roll, onlangs was ze nog onze Belmodo guest editor en ze heeft een geweldig 2013 achter de rug. Zo won ze de 2de editie van de H&M Design Awards met haar eindcollectie van de Modeacademie in Antwerpen en genoot zo van een international break-through. Van een grote springplank gesproken! De collectie van 9 kledingstukken en 2 accessoires was enorm geliefd bij alle fashionista’s. Ook Tiany liet zich helemaal gaan in een fotoshoot rond de collab. Minju's colourful & playful manga-achtige stijl is ze zeker niet iets dat je zomaar vergeet. Wij kijken alvast uit naar haar veelbelovende toekomst en kunnen stiekem niet wachten om met nog meer van haar collecties te experimenteren in onze eigen garderobe.

4. Louise Leconte

Louise Leconte studeerde af aan La Cambre in juni 2013. Waarna ze stage liep in Parijs, London, Amsterdam en New York. Yep, die Louise is 1 busy bee! Tegenwoordig woont en werkt dit jong talent in Brussel én Parijs. In haar ontwerpen bevraagt ze de gevestigde waarden en sociale aspecten. Ze onderzoekt ook de positie van mannen en vrouwen in de hedendaagse wereld. Lady Gaga is alvast grote fan, want zij droeg al 2x een ontwerp van deze jonge, Brusselse ontwerpster. En als Mother Monster het goedkeurt, wie zijn wij dan nog om dat te ontkennen. Alvast een goede reden om Louise Leconte in het oog te houden!

5. Tom Van Der Borght

2013 was already a big year voor Tom Van Der Borght. Tijdens de FW2013 London Fashion Week mocht hij zijn collectie showen. En dat was zeker niet de enige modeshow die deze in 2012 afgestudeerde ontwerper, aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Sint Niklaas, mocht doen. Tijdens de SS2013 Berlin Fashion Week en Paris Fashion Week kon hij ook al zijn talenten showcasen. Mocht je deze jonge ontwerper nog niet kennen, verwacht je aan een bombardement van zintuigelijke prikkels waar heldere kleuren, psychedelic graphics and textures elkaar ontmoeten. Door gebruik van een speciale knooptechniek smyrna verkrijgt zijn breiwerk een 3D effect. Zijn kledij is al te koop in de meest uiteenlopende plaatsen like Japan, Bangkok, Taiwan, Tel Aviv, New York, Minneapolis en Colombia. 

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded