Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 tips to down dress your party outfit

Door Loes op 07.01.2014

De glitter hoogdagen zijn weer voorbij. *Sad panda face*. Had jij je voor de feestdagen ook een nieuwe outfit aangeschaft met veel bling bling tsjing tsjing? Om 1 of andere reden worden we aangetrokken tot alles wat blinkt en glittert voor Kerst en Nieuwjaar, maar het is uiteraard zonde om deze mooie feeststuks enkel te dragen op feestdagen. Hier zijn tips om je party outfit overdag toch nog te kunnen dragen naar je werk, uitje met je oma of dagje shoppen met je BFF.

1. Sporty items

Nooit waren sneakers zo chique als vandaag. Ze zijn het perfecte item om je outfit mee te downdressen. Een glitterlegging of tule rok? Het kan perfect met je Converse sneakers of Nikes.

Ben je geen sneaker lover? Baggy enkellaarsjes of biker boots zijn ook een prima alternatief!

Ook sportshortjes of baseball T-shirten zijn een goede match met glittertjes en pailletten. Sports meets glitter, het resulaat is sowieso chique en casual tegelijkertijd.

2. Sweaters to the rescue

De trend popte vorig jaar al op maar is nog steeds een blijvertje in modeland. Combineer al je glitterrokjes met een stoere en grote oversized trui. Cosy, warm en erg comfy. Dit item is trouwens niet alleen te combineren met rokken, ook met jurkjes! Draag gewoon een trui boven je kleedje en het lijkt alsof je een sweater met een rokje combineert.

Ben jij meer iemand die kiest voor vestjes? Kies dan voor een grof gebreide en lange vest voor hetzelfde oversized effect.

3. Jeans is altijd goed

Er bestaat geen andere stof die meer ‘casual’ schreeuwt als denim. Combineer jouw party dress met een jeanshemd of jasje. Ook al jouw topjes hebben nu een nieuwe BFF: jouw boyfriend jeans. Altijd goed en easy going.

4. Natural beauty

Tijdens de feestdagen is het de perfecte timing om een nieuwe beauty look uit te proberen. Wanneer je jouw party outfit wilt blijven doordragen combineer je dit best met een natural look. Houd je make-up neutraal en je zal zien dat jouw glitterjurkje overdag ook prima kan.

5. Messy hair

Hetzelfde geldt voor je haar. Laat die experimtele opsteekkapsels en pijpenkrullen achterwege als je jouw kerstjurkje uit de kast hebt getrokken op een maandagochtend. Kies voor een nonchalant kapsel als een paardenstaart of coupe ‘lekker verwaaid’.

6. Vintage T-shirt

Heel erg stoer en misschien enkel voor de edgy types onder ons maar sassy skirts doen het heel goed in combinatie met stoere vintage T-shirts. Dit zorgt voor een nonchalant rock & roll gehalte in jouw outfit.

7. Know your classics

Een feestelijk stuk past perfect bij je all time classics. Een kostuumsjasje of jouw perfecte lichtblauwe blouse? Dit is het moment om ze uit de kast te trekken. Ze maken je ouffit een tikje strenger en zakelijker. Perfect om te dragen naar je werk dus.

8. You can leave your beanie on 

Nonchalante accessoires zorgen er in no time voor dat je outfit wat vlotter wordt. Jouw winteraccessoire bij uitstek: de beanie. Warme oortjes en street chique!

9. Draag je accessoires apart

Had je voor de feestdagen de perfecte glitter clutch of statement necklace gescoord met heel veel bling? Deze kan je gewoon blijven dragen, maar kies voor een heel sobere outfit zodat alles in evenwicht blijft. 1 glittery item is meer dan voldoende.

10. Kies 1 glitter item

Twijfel je toch nog wanneer je voor de spiegel staat? Eigenlijk geldt er maar 1 regel : 1 glitter item per look.  Enkel tijdens de feesten verdragen we een overkill aan glitters. Kies 1 eyecatcher als een clutch, een vestje of een rok, maar combineer ze niet allemaal samen.

Foto's © Pinterest

page loaded