Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Martine Viergever: cute jewelry alert

Door Loes op 03.01.2014

Je moet de schoonheid zien van alledaagse dingen. Het klinkt misschien als een zoetsappig cliché, maar dit juwelenmerk bewijst dat het nog steeds van toepassing is. Meet Martine Viergever, een designer die voorwerpen omtovert die je alle dagen ziet, tot juwelen met een heel hoog WANT-gehalte. 

Zij haalt deze alledaagse voorwerpen uit hun gebruikelijke context. Daardoor krijgen ze een heel andere look and feel. Al zal het gouden, zilveren of rosékleurige jasje er ook wel wat mee te maken hebben … Don't you dare om deze juwelen nog alledaags te noemen! Ze zijn be-a-uuuuuu-tiful en een absolute must-have voor iedereen die wel houdt van een grapje of een knipoog in zijn look

Mijn favorietjes zijn de voorwerpen die steeds als kleine bedeltjes aan een ketting worden gedragen. Een haarspeldje in roségoud, een broodzakklemmetje in zilver of een goude dopje van een bic stylo? Cute x 100 if you ask me!

Je kan deze kettingen ook super mooi combineren. Martine geeft zelf het advies om ze helemaal te dragen naar je eigen stijl. Ben jij een minimalistisch type en kies jij 1 simpel kettinkje? Of ga je voor meerdere kettingen door elkaar met verschillende lengtes? 1 ding is zeker, deze juwelen zijn gemaakt om gedragen te worden met een zekere nonchalance. Don't try too hard, girls (and boys!). 

Dit merk speelt ook met ongebruikelijke materialen. Zo gebruikt ze klassieke rubbere elastiekjes als armband. Door er bijvoorbeeld kleine zilveren vormpjes aan toe te voegen wordt het elastiekje plots een klassieke armband. Simple, playful and very elegant!

Martine Viergever is van Nederlandse afkomst maar je kan haar accessoires gelukkig gewoon in België kopen. Je vindt haar juwelen bij Hunting and Collecting in Brussel, Graanmarkt 13 in Antwerpen en Rewind en Twiggy in Gent. Met andere woorden: in ieder stadje een ander schatje dat deze pareltjes vertegenwoordigt. Of ben je lekker lui? Kan je ze ook gewoon online bestellen. Duh

Pictures © Martine Viergever.

page loaded