Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De geknipte outfit met 1 meter stof

Door Michael op 30.12.2013

DIY-en is de laatste tijd totally in. Tegenwoordig doen we alles liever zelf: we maken onze eigen jewellrey, breien warme mutsen en sjaals en hebben onze eigen kruidenbakjes staan. Ook helemaal terug van weggeweest is naaien! Just look around in de boekenwinkel, het ligt er vol met boeken met tips & tricks om jou eigen garderobe ineen te stikken.

Nieuw én very original is dit exemplaar: De geknipte outfit met 1 Meter Stof. Marijke Sileghem ging de uitdaging aan om zeer ecologisch na te denken over het gebruik van stof. With only 1 meter katoen maakt ze 12 modieuze en trendy looks die elke fashionista in haar kast wil hebben hangen.

Laten we het nog eens duidelijk maken, de modeïndustrie is soms niet goed bezig: verspilling van stof, vervuiling, oneerlijke arbeid, ... All very good reasons om zelf bewust na te denken over alternatieven om er goed uit te zien met een hart voor onze moeder natuur. We only got 1 after all!

Marijke legt van naald tot draad uit hoe je van 1 metertje stof die mooie jurk, short of tT-shirt in elkaar stikt. No experience met patronen? No worries, alles staat netjes uitgelegd, stap voor stap: hoe je moet knippen, waar je de nepen moet leggen, hoe je moet stikken tot de afwerking.

A must-have voor zowel beginners als gevorderden, na de basic designs staan er altijd leuke tips voor een alternatieve versie. Let your mind get creative! Heb je nog tal van coupjes over of zie je het eindelijk zitten je slag te slaan in de stoffenwinkel? De overschotjes van 1 meter zijn er altijd te koop aan een fixe korting woohoo! Dit boek komt duidelijk als een geschenk uit de hemel vallen.

Het boek ‘De geknipte outfit met 1 Meter Stof’ is nu te koop voor € 24,95, uitgeverij Stichting Kunstboek.

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded