Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cartier: Style and History

Door Tiany op 26.12.2013

Cartier: Style and History vertelt het verhaal achter the famous name en de dazzling of diamonds. In de Grand Palais in Parijs in het recent vernieuwde Salon d’Honneur komt de exhibitie helemaal tot zijn recht. Doorheen verschillende thema’s, elk met zijn eigen atmosfeer, ontplooit het verhaal van dit masjesteuze juwelenhuis through the ages.

Cartier heeft een complexe en veelzijdige geschiedenis doorlopen. Ze speelden een dominante rol in de history of decorative arts. Van klassieke stukken worthy of ‘King’s Juwels’ tot radicale Art Nouveau creaties getuigden de stukken van de veranderingen in smaak en sociale codes doorheen de eeuwen. Cartier seduced the most elegant personalities van de 20ste eeuw met juwelen, klokken, uurwerken en ook verfijnde, praktische objecten.


De exhibitie is a piece of art in its own right. Ze biedt de unieke gelegenheid eens een blik achter de schermen te werpen van het huis Cartier van 1847 tot 1970. Meer dan 600 juwelen, objecten, uurwerken en klokken worden samen met dresses, coats, accessories, meubels, schilderijen, advertentiefoto’s, engravings en modemagazines gezet om zo de perfect insight te krijgen op de kunst en smaak van elke tijd. Cartier voert je mee naar tijden ver vervlogen in de belangrijkste exhibitie ooit aan het huis gewijd.


De meeste stukken komen uit Cartiers own collection maar ook de geleende stukken uit private collecties maken het zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. Ontdek zo 20 stuks uit Princess Grace van Monaco’s collectie, a once in a lifetime opportunity. Maar ook de stuks van Marjorie Merriweather Post, Barbara Hutton, Marien Dietrich, Liz Taylor, Maria Félix en meer lonen zeker de moeite.

Ten slotte is er ook een ensemble van 15 spectaculaire uurwerken, elk a masterpiece van refinement and craftmanship. Deze onderstrepen des te meer het belang van uurwerkmaken in Cartiers identiteit.

Can’t wait to go? Hop onto that next Thalys en breng een bezoekje aan Le Grand Palais, Salon d’Honneur in Parijs. De exhibitie loopt nog tot en met zondag 16 februari 2014.

Foto's © Cartier.

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded