Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bloggers ban op NYFW

Door Astrid op 14.12.2013

Darling fashion bloggers, hopelijk hebben jullie een goeie reisagent die je NY vlucht nog kan annuleren, want blijkbaar zijn jullie niet meer welkom op de New York Fashion Week. True story!

‘De bloggers’ nemen meer en meer stoeltjes in tijdens de New Yorkse Fashion Week en Fern Mallis - oprichter van het event - heeft er genoeg van. IMG, het bedrijf achter de Mercedes-Benz Fashion Week, denkt daar blijkbaar ook zo over:

"It was becoming a zoo. What used to be a platform for established designers to debut their collections to select media and buyers has developed into a cluttered, often cost-prohibitive and exhausting period for our industry to effectively do business."

Oh yeah, het woord zoo is gevallen! Het directe gevolg van deze beslissing is dat er gesnoeid zal worden in de gastenlijst. En nog geen beetje. 20% van de gastenlijst ontvangt dit jaar geen fancy uitnodiging meer in zijn bus.

Om hun Instagrammende & Tweetende vrienden toch nog tevreden te stellen, zullen de shows in februari wel via livestream te volgen zijn. Een echt alternatief kan je dat nu toch niet noemen.

Wij zijn alvast benieuwd of Parijs, Milaan & Londen ook zullen volgen. En nog belangrijker: welke bloggers er toch binnen zullen geraken. Let the fashion games begin!

page loaded