Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Les Sapins de Noël des Créateurs

Door Michael op 13.12.2013

Les Sapins de Noël des Créateurs is al 18 years een gekend concept à la douce France en heeft nu een 1ste editie in België. Nog tot zondag 15 december kan je de visie van een heleboel gerenommeerde Belgische ontwerpers op de hedendaagse kerstboom bewonderen in de Siblingsfactory in hartje Brussel.

In less than 1 month organiseerden Aymeric Watine en Marie de Moussac de Belgische editie. Ze vroegen 14 grote namen uit de creatieve sector such as fashion, design, architecture and art speciaal voor het goede doel their very own Christmas tree te ontwerpen. Denk grote namen als Benjamin Spark, Carine Gilson, Charles Kaisin, Charlotte Collard, Delvaux, Edouard Vermeulen, Jeroen Boon, Julien De Smedt, Krjst, Marine Breynaert, Michael Guérisse O’Leary, Pili Collado, Thierry Boutemy en Versa-Versa pour Perrier.


Ontwerp van Delvaux.

Na de tentoonstelling worden les sapins tijdens a luxuous galadiner geveild in het Brusselse kunstencentrum Maison Particulière. The money will be invested in BIG Against Breast Cancer, een internationale non-profit organisatie die steun verleend aan borstkankeronderzoek

Delvaux maakte een miniatuur kerstboom met beweegbare schijfjes uit verschillende soorten leer. Ook de 'Conflict tree' van Michael Querise O'Leary viel op. Hij maakte 49 kaders in hout met telkens een andere anecdote over kerst op geschreven. Het rood-wit-zwarte kunstwerk lijkt op het 1ste zicht een omgekeerde kerstboom, maar stelt ook Jezus aan het kruis voor. 


Point d'orque van Marine Breynaert // Marie & Jesus Deluxe van KRJST.

Marine Breynaert, een lampendesigner ontwierp 'Point d'orque' een kunstwerk dat een kruising is tussen architectuur en industrieel design uitgevoerd in metaal. Overgegoten met een vleugje hedendaagse poëzie. De lichtprojecties geven telkens een ander beeld van de kerstboom. Het ontwerp van KRJST heet 'Marie & Jesus Deluxe' en is een ode aan de geboorte van Jezus. Het beeld kwam tot stand door een mix van traditionele technieken met de nieuwste 3D-technologie. 

Hurry up en ga zeker nog langs dit weekend om de overige creaties te ontdekken in de Siblingsfactory op de Oude Graanmarkt nr 31 te Brussel.

Met medewerking van Maya Bogaert.

page loaded