Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Must-see: Stroom van talent

Door Astrid op 25.11.2013

De Academie van Antwerpen bestaat dit jaar 350 jaar en de modeafdeling blaast 50 kaarsjes uit. En laat ons eerlijk zijn: je moet wel blind/doof zijn of geen internet hebben om dat gemist te hebben. September was een drukke maand voor de feestelijkheden maar de party is nog lang niet gedaan.

Noteer alvast dinsdag 10 & 17 december 2013 in je agenda - of stel gewoon je digicorder in - want dan zendt Canvas ‘Stroom van talent’ uit. Deze 2-delige documentaire neemt ons mee achter de schermen van de academie.

Samen met bekende oud-leerlingen als Panamarenko en Jan Fabre blikt het 1ste deel van de docu terug op 350 jaar Academie. Maar waar wij vooral in geïnteresseerd zijn, is natuurlijk the fashion part! Hoe zat dat nu weer met die 6 van Antwerpen? Linda Loppa doet wel een belletje rinkelen maar meer niet … En wie is er eigenlijk weer allemaal gepasseerd daar in die 50 jaar? Op al deze vragen en nog veel meer geven o.a. Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkembergs, Tim Van Steenbergen & AF Vandevorst een antwoord terwijl ze ons rondleiden in ‘hun’ academie.


© culturacolectiva.com

Fris dus je modegeheugen nog eens op en kijk op dinsdag 17 december 2013 naar ‘Stroom van talent’ op Canvas. 

Topfoto © www.nytimes.com.

page loaded