Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Mer du Nord daagt jong talent uit

Door Koen op 23.11.2013

River Island heeft z'n Design Forum, H&M z'n Design Award en nu bewijst Mer du Nord dat het niet alleen aan de grote ketens is om jong talent te steunen. That's right, het Belgische kledingmerk organiseert haar eigen heuse ontwerpwedstrijd. En dat in samenwerking met Brussels academie La Cambre Mode(s).

Concreet? De deelnemende studenten van La Cambre hebben nog tot maandag 30 december de tijd om een mini-collectie te ontwerpen die bestaat uit 2 complete looks. 1'tje daarvan moet een trui bevatten, de andere een sweatshirt. Bovendien moeten minstens 3 van de kledingstukken versierd zijn met een eigen take on de bekende Mer du Nord-vis.

De collectie moet uiteraard draagbaar zijn en duidelijk doordrenkt van het Mer du Nord DNA, maar toch ook de eigen touch van de student tonen. En wanneer wij kijken naar Mer du Nords fall 2013 lookbook en last year's afstudeercollecties van de modeacademie kan dat volgens ons alleen maar interessante combinaties opleveren!

De jury zal de winnaar bekend maken in januari 2014. Zijn of haar collectie ligt in maart in de rekken. Spannend!

Foto's © Mer du Nord en FFI.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded