Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Expo ArchetypiGALS van Sofie Coreynen

Door Angelique op 21.11.2013

Antwerpse fotografe Sofie Coreynen komt na haar succesvolle expo MILPHS* met een nieuwe tento op de proppen! ArchetypiGALS is een expo rond vrouwelijke archetypes als de helse heks, de brutale bitch of de ballerina.

De dagelijkse kracht en verleiding van de vrouwen rondom haar vormden samen met het boek 'Sexual Personae' van Camille Paglia de inspiratie voor deze opmerkelijke fotoreeks.

"Ik wil met deze reeks krachtige vrouwen neerzetten, dames die hun mannetje staan en niet bang zijn van hun seksualiteit, maar tegelijk hun kwetsbaarheid omarmen." - aldus Sofie Coreynen -

Elk beeld is met een ander model en een andere stylist gemaakt. Het zijn stuk voor stuk prachtige dames waaronder Margot Mankiyan en Yana Bovenistier. De styling komt van fashionable ladies als bijvoorbeeld Deborah Bloemen en Marieke De Pauw.

Een originele extra aan deze fototentoonstelling is dat elk beeld met de LAYAR-app gescand kan worden. Zowel op de tentoonstelling zelf, online of in publicaties kan je met je smartphone de foto's scannen. Wat er dan gebeurt, zal je zelf moeten ondervinden! Verwacht je maar aan een leuke verrassing!

De expo loopt van donderdag 21 november tot zaterdag 14 december. De locatie is de EyeLoco - galerij in Antwerpen. Je kan er terecht van woensdag tot en met zaterdag tussen 14:00 en 18:00.

Foto's © Sofie Coreynen.

Met medewerking van Fran Labarque.

page loaded