Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hoe zou het nog zijn met Tavi Gevinson?

Door Astrid op 18.11.2013


© WBEZ

Enkele jaren geleden stonden we misschien nog wat weerhoudend tegenover Tavi Gevinson - je weet wel de 11-jarige Style Rookie die met haar grijze coupe plots op alle main modeshows front row mocht zitten - maar ondertussen ligt de hele modewereld aan haar voeten.


© New York Post

Sinds april 2013 is het vrij stil op The Style Rookie but nobody is blaming her, het arme kind heeft het immers superdruk. Ondertussen is Tavi 17 en is ze een blogger, zakenvrouw, model & actrice. De film Enough Said haalt zelfs een 7,5 op IMDB. Not bad, not bad at all!


Tavi met Julia Louis-Dreyfus in Enough Said. © New York Post

Het grootste deel van Tavi’s tijd kruipt echter in Rookie. Een online magazine en eigenlijk een beetje de opvolger van The Style Rookie. Het magazine gaat natuurlijk over fashion maar ook thema’s als feminisme en classic teenage girl problems - niet dat wij daar ooit last van gehad hebben - worden aangehaald.


© News.com.au

Elke maand is er een thema (november = family) en wie wil kan gewoon stukken opsturen die misschien wel, misschien niet op de site zullen verschijnen. Het resultaat is een kleurrijk, online scrapbook waar zelfs de meest sceptische fashionista af en toe zal mee lachen. 


© Rookie

En alsof dat nog niet genoeg is komt Tavi’s website nu voor de 2de keer met een boek uit! In Rookie Yearbook Two spot je:

“Articles, interviews, collages, photo editorials, and illustrations from Rookie’s second year - in print! Also: stickers, tarot cards, a cootie catcher, and lots of beautiful writing and art. With new, exclusive to Yearbook Two, contributions from Mindy Kaling, Judy Blume, Grimes, and Lena Dunham.”


© Rookie

Het boek is te koop via de Rookie webshop ($ 29,95), maar vind je net iets goedkoper ook op Amazon ($18,57). Ik weet alvast wat er dit jaar op mijn Belmodo Christmas Wishlist zal staan!

Wij kijken nu al uit naar Tavi’s volgende project!

page loaded