Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De Cointreau Fizz Kiosk

Door Koen op 09.11.2013

De nieuwste limited edition must-have van Cointreau is een kioskvormige gift-box. Allemaal goed en wel, vinden wij, maar wat heeft Cointreau in godesnaam met kiosken?

Wel. Precies 150 jaar geleden bouwde Edouard Cointreau - de man heette effectief Cointreau, funny right?! - in hartje Parijs een kiosk naar het evenbeeld van zijn teergeliefde drankfles. Mensen konden er het drankje proeven en even ontsnappen aan de drukte van de stad. Op 1, 2, 3 werd dit naturellement een echte trekpleister voor Cointreaufans.

Edouard Cointreau hield er overigens ook van om de wegen van Parijs naar Moskou, Madrid en Brussel af te schuimen in een elegante rijdende bar en iedereen die z'n pad kruiste te laten kennismaken met de likeur. Een echte pionier op vlak van reclame en PR, die heer Cointreau.

No wonder dus, dat Cointreau het na 150 jaar wel eens tijd vond om een hommage te brengen aan z'n slimme marketingtrics, en wel met "Le Kiosque Cointreau Fizz". Naast een fles van het lekkere goedje en 2 cocktailglazen - met 5 cl Cointreau, 10 cl spuitwater en sap van 1/2 limoen maak je een delish cocktail, zeste van sinaasappel, kerstomaat of zwarte thee toe te voegen naar believen - zitten in de kiosk enkele leuk geïllustreerde postkaarten die een kijkje geven in de avonturen van een ietwat aangeschoten Parisienne, die zowel danst als kranten koopt aan de Parijse kiosken.

Vanaf december exclusief te koop bij Garde-Robe Nationale in Antwerpen en Smets Premium Store in Brussel voor € 90,-.

Foto's © Cointreau.

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded