Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Neem een voorsprong op je kerstshopping dankzij De Vitrine!

Door Bieke op 08.11.2013

Liefhebbers van jong Belgisch ontwerptalent denken misschien niet meteen aan Vlaanderens toeristische trekpleister Brugge als designstad. Nochtans is het de thuisstad van De Vitrine, dat op zaterdag 16 en zondag 17 november aan z'n 8ste editie toe is. Wij weten alvast waar we onze zondag zullen spenderen...

Voor de mensen die De Vitrine nog niet kennen, een korte introductie: In La Brugeoise, een prachtig, oud industrieel pand, wordt 2 keer per jaar een soort designmarkt annex beurs georganiseerd - zelf omschrijven ze het als een pop-up winkelcentrum - vol minishops van jonge designers, winkels, ateliers, en webwinkels. Unieke juwelen, kleren en accessoires van eenmansmerkjes, geweldige hebbedingen, decoratie- en interieurspullen om duimen en vingers bij af te likken ... Zie je al waar die titel van ons op slaat? De Vitrine is de gedroomde plaats om aan early bird Christmas shopping te doen, en je komt gegarandeerd terug met iets bijzonders. We like!

Naast shoppen kan je in De Vitrine ook genieten van een hapje, een drankje en een streepje muziek - onklopbare vintagevibes van DJ Swoolish - in de supergezellige bar. Ook voor de mini-me's wordt er 1 en ander voorzien: zo is er een coole workshop in het kinderatelier Octopus en is er in de bar heel wat speelgoed voorzien. Oh, en je kan natuurlijk ook bijzonder speelgoed en kinderkleren kopen!

Dit keer staan er maar liefst 75 deelnemers op De Vitrine, waarvan er 19 brand new zijn! Belmodo selecteerde voor jou alvast 5 shops waar wij zeker eens gaan piepen.

1. Deense Kroon


© Deense Kroon.

Deze Nederlandse webwinkel verkoopt een zorgvuldig geselecteerde collectie Deense kleding, accessoires, juwelen en gebruiksvoorwerpen als deurknoppen en kussens. Wij zijn erg fan van de sjaals van Becksöndergaard en Bella Ballou en van de armbanden van Sence. De shop begon met alleen maar porseleinen sieraden, en die kan je dan ook nog steeds in het assortiment terugvinden.

La Ville


© La Ville.

Dit juwelenmerk is 100% made in Belgium en bestaat in feite uit de 2 zussen Sofie en Jolien La Ville. Zij ontwerpen samen een aantal halskettingen, armbanden en kraagjes uit gelaserd leer. Helemaal on trend en een wel erg hoge hebben!-factor.

Margo Slingerland


© Margo Slingerland.

Margo is een Nederlandse illustratrice die op haar webshop allerlei voorwerpen met haar tekeningen verkoopt. Ook op De Vitrine zal je juwelen, paper goods en tote bags van haar hand kunnen vinden. Met haar sprookjesachtige, lieflijk met een hoek af-stijl in snoepjeskleuren heeft ze ons in elk geval al overtuigd.

Angular© Angular.

Angular is een Belgisch merk van strakke, geometrische juwelen in plastic of (verguld) staal. Tijdloos en opvallend, maar niet in your face. Check!

Lion of Leisure

© Lion of Leisure.

Volgens ons vind je de coolste spullen voor de kids bij dit Antwerps duo. Met de hand bedrukte T-shirts en knuffelkussens met gedetailleerde illustraties van dieren: als je je minime's wat coolfactor wil meegeven, moet je bij Lion of Leisure zijn. En die tote bag in Bird of Badger vinden wij ook perfect geschikt voor volwassenen ...

In andere woorden: op zaterdag 16 of zondag 17 november moet je in de Vaartdijkstraat zijn! Alle praktische info vind je op hun website en Facebookpagina.

Veel shopplezier! 

Foto's © De Vitrine i.s.m. Lola Lifelines.

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded