Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Blog to watch: The Burning House

Door Lien op 07.11.2013

Oef... Donderdag: de werkweek is alweer voor de helft voorbij en als je 't mij (en Roy van Royco) vraagt, hebben wij een gezellige pauze meer dan verdiend. En laat ik daar nu net het perfecte leesvoer voor hebben. Als dat geen timing is ...

Mark my words, The Burning House werkt serieus verslavend! Het concept? Hipsters vanuit alle hoeken van de wereld sturen een foto in die antwoordt op de simpele vraag: "If your house was burning, what would you take with you?" Het resultaat is een blog vol inspirerende foto's. Fahaaan!

Oprichter Foster Huntington is trouwens ook really interesting. Hij gaf zijn comfortabele leventje als designer voor Ralph Lauren op, en ruilde wat velen een droomjob zouden noemen voor een leven in een oldschool van. Als fotograaf en blogger, maar vooral als full-blown free spirit reist -ie er nu de wereld mee af.

What a wonderful life, denk je vast. En dan heb je nog niet eens zijn reisfoto's gezien. Oh my ... Tijd om nog eens een vluchtje te boeken, denk ik dan.

Maar goed, genoeg over onze reiskriebels: back to The Burning House! Wanneer je Huntington vraagt hoe hij op het idee kwam voor zijn blog, antwoordt hij het volgende:

"The Burning House grew out of my interest in people's relationships to things and what these relationships say about them. In April I started asking friends what things they would take with them if their house was on fire, and then started the site shortly thereafter." (© UO Blog)Ik vermoed dat de aantrekkingskracht van deze blog ongeveer in dezelfde lijnen ligt als die van de altijd interessante "what's in my bag"-foto's. Gluren in iemands persoonlijke bezittingen zonder ons daarvoor te moeten schamen? Euh ... ja graahaag!

Grappig ook hoe snel je iemands stijl leert kennen aan de hand van 1 foto. Achja, you know what they say, right? Een foto zegt meer dan 1000 woorden. En daarmee hebben we ons cliché van de dag meteen ook weer gehad. Rock 'n' roll!


Ik heb ter gelegenheid alvast ook mijn eigen foto voor The Burning House gemaakt, helemaal klaar om op te sturen!

Achja ... Girls will be girls, right? (Aan mijn lieve zusje die dit misschien leest: ik geef je All Stars snel terug hoor, beloofd!) Stiekem ben ik ook al razend benieuwd naar de jouwe, hoe ziet die eruit?

page loaded