Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Tijd voor 80: een online retrotrip!

Door Angelique op 06.11.2013

Het Huis van Alijn, het Gentse museum voor erfgoed en volkscultuur, gaat terug in de tijd! En niet zomaar naar any old decennium, maar naar de hot-and-happening jaren '80. Als je met heimwee terugdenkt aan de tijd van Swatch, Prince, fluo en beenwarmers: read on!

Het Huis van Alijn is een museum dat zich specialiseert in het dagelijkse leven van de 20ste eeuw. In de voorbije jaren kon je dan ook projecten zien voorbijkomen over de jaren '50, '60 en '70. Dit jaar schuiven we dus weer een decennium op, in een volledig nieuw, digitaal project. The eighties meet the nillies!

De website van het nieuwe project, Tijd voor 80, wil namelijk informatie, beelden, video's, en everything 80's-related bij elkaar brengen in een online dashboard. Iedereen kan daar zijn bijdrage leveren en zo dingen posten die voor hem of haar typisch zijn voor de jaren 80, die in hun geheugen zijn blijven hangen, of die hun mening over het decennium vormden. Een ambitieus project, maar werp een blik op het dashboard en je ziet dat het een succes is. Van Penny Wafers tot Europe's iconische hit tot kinderfoto's: mensen posten massaal hun beste momenten uit de eighties. De website wil een social hub zijn, waar inzendingen uit verschillende sociale media op terechtkomen. Gecureerd door de gebruikers, of course.

Een superproject, maar wij vinden alleen dat er nog veel te weinig mode tussen zit! Dus, beste Belmodo lovers met goede herinneringen aan schoudervullingen, mod-make up, en meer van dat fraais: graaf eens in je foto-collectie (of je fantastische vintage kleerkast!) en deel het met de wereld. Belmodo-addict Angélique gaf alvast het goede voorbeeld: zij ging een paar van haar eighties-foto's afleveren bij het Huis van Alijn. Die zal je kunnen bewonderen op de Gentse Museumnacht op donderdag 28 november. Dan opent in het Huis van Alijn de speciale jaren '80-kamer, een multimediale ruimte die je moeiteloos 30 jaar terug in de tijd katapulteert. Back to the Future!


Belmodo's Angélique being adorable in the eighties!

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded